Mitä tarkoittaa humblebrag

Oletko koskaan tavannut ihmisiä, jotka suoran kerskumisen sijaan käyttävät lujaa taktiikkaa, joka tunnetaan nimellä ”humblebrag”? He tunnustavat vastahakoisesti saavutuksensa, mutta haluavat kuitenkin kuuntelijan/lukijan tietävän siitä.

Koomikko Harris Wittels loi termin ”humblebrag” vuonna 2010, ja siitä lähtien siitä on tullut suosittu tapa kerskua sosiaalisesti hyväksyttävämmällä tavalla.

Mitä on humblebrag?

Humblebrag eli nöyrä kehuminen on termi, jota käytetään kuvaamaan lausuntoa, jossa henkilö esittelee itsensä vaatimattomana tai itseään halventavana tavalla, jonka tarkoituksena on saada muut ilmaisemaan ihailuaan tai myötätuntoaan. Toisin sanoen se on tapa kerskua samalla kun se naamioituu vaatimattomaksi.

Esimerkkejä nöyryydestä

  1. ”Olen niin kauhea tanssimaan, mutta näytän aina saavani johdon tanssiesityksissämme.”
  2. ”Toivon, ettei pomoni antaisi minulle niin tärkeitä projekteja. Tuntuu kuin hän tietäisi, että minä olen ainoa, joka voi käsitellä sitä.”
  3. ”En voi uskoa, että juoksin juuri maratonin ilman harjoittelua. Luulen, että olen vain luonnostaan ​​urheilullinen.”

Miksi ihmiset nöyristelevät?

Ihmiset nöyristelevät, koska he haluavat kerskua saavutuksistaan ​​tai onnellisuuksistaan, mutta eivät halua näyttää olevansa ylimielisiä tai kerskailevia. He haluavat näyttää saavutuksensa näyttämättä tekevän sitä suoraan.

Kuinka tunnistaa nöyräystelijä?

Humblebrag voidaan havaita, kun henkilö antaa lausunnon, joka vaikuttaa itseään halventavalta, mutta lähemmin tarkasteltuna käy selväksi, että se on tapa viestiä omista saavutuksistaan.

Miksi nöyryyttäminen paheksuu?

Nöyrä kehuminen paheksutaan, koska sitä pidetään epärehellisenä ja manipuloivana. Se on tapa manipuloida muita kehumaan tai kehumaan nöyryyttävää henkilöä. Se nähdään myös keinona osoittaa nöyryyden puutetta.

UKK

Mitä eroa on nöyrällä kerskuttelulla ja tavallisella kerskuttelulla?

Vaikka kehuskeleminen tarkoittaa suoran lausunnon antamista saavutuksistaan, nöyrä kerskuminen on sosiaalisesti hyväksyttävä tapa kerskua, mutta se näyttää silti vaatimattomalta keskustelussa. Vaikka tarkoitus on kerskua, lähestymistapa on erilainen, osoittaa vaatimattomuutta, mutta silti kiinnittää ihmisten huomion omaan saavutukseensa.

Onko nöyrä kehuminen sama asia kuin väärä vaatimattomuus?

Ei, ne ovat erilaisia. Väärä vaatimattomuus on sitä, kun henkilö vähättelee kykyjään, saavutuksiaan tai ominaisuuksiaan, vaikka hän tietää olevansa hyvä jossakin. Se tehdään kiitosta tai huomion saamiseksi.

Miten vältän nöyryyttämisen?

Paras tapa välttää nöyryyttäminen on kertoa suorituksistasi suoraan antamatta tarpeettomia yksityiskohtia tai esittämättä itseäsi uhrina. Muista aina olla rehellinen ja omistaa menestyksesi.

Onko oikein jakaa menestystäsi ja saavutuksiasi?

Kyllä, on oikein jakaa onnistumisia ja saavutuksiasi. Mutta muista, että sinun täytyy olla ylpeä saavutuksistasi olematta ylimielinen. Jaa saavutuksesi muiden kanssa, mutta älä anna sen näyttää yritykseltä ylpeillä.

Mikä on oikea tapa vastata jonkun nöyryytykseen?

Se riippuu keskustelun kontekstista. Jos luulet, että se on harmiton nöyryys, voit tunnustaa heidän saavutuksensa tai ohjata keskustelun uudelleen. Mutta jos tunnet, että henkilö on epärehellinen tai manipuloi sinua, on parempi jättää se huomiotta ja jatkaa eteenpäin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että nöyrä kehuminen on manipuloiva taktiikka, jota ihmiset käyttävät ylpeilläkseen saavutuksistaan, vaikka he näyttävät silti vaatimattomilta. Se on sosiaalinen faux pas, joka voi vahingoittaa mainettasi pitkällä aikavälillä, joten ole aina rehellinen ja suora saavutuksistasi olematta ylimielinen.