Mitä tarkoittaa sari

Sari on perinteinen intialainen vaate, jota käyttävät kaiken ikäiset naiset. Se on pitkä kangaspala, joka on levitetty vartalon ympärille eri tyyleillä luomaan kauniin ja monimutkaisen asun. Sari on olennainen osa intialaista kulttuuria ja naiseuden, armon ja eleganssin symboli.

Sarin historia

Sarin uskotaan syntyneen Intian niemimaalta yli 5000 vuotta sitten. Muinaiset veistokset ja kaiverrukset kuvaavat naisia ​​pukeutuneena Sarin kaltaisiin vaatteisiin. Ajan myötä Sarista kehittyi monimutkaisempi vaatekappale, jossa oli erilaisia ​​verhoilutyylejä ja koristeita.

Sarin tyypit

Sarityyppejä on monia erilaisia, jokaisella on oma ainutlaatuinen tyylinsä ja ominaisuutensa. Jotkut kuuluisimmista Sari-tyypeistä ovat:

 • Chanderi Sari
 • Banarasi Sari
 • Kanjivaram Sari
 • Bandhani Sari
 • Tant Sari

Kuinka käyttää Saria

Sarin käyttäminen voi aluksi tuntua pelottavalta, mutta pienellä harjoittelulla se on suhteellisen yksinkertaista. Tässä on vaiheittaiset ohjeet Sarin pukemiseen:

 1. Aloita pukemalla istuva pusero ja alushame. Alushame tulee sitoa tiukasti vyötärön ympärille, sillä tasolla, jolla haluat Sarin istuvan.
 2. Ota Sari ja pujota toinen pää alushakin vyötärönauhaan. Jäljelle jäänyt kangas tulee levittää vasemmalle olkapäälle.
 3. Kääri jäljelle jäänyt kangas selän ympärille ja tuo se eteen työntämällä se vyötärönauhaan keskellä.
 4. Tee laskoksia jäljellä olevasta kankaasta ja työnnä ne vyötärönauhaan keskeltä.
 5. Vie jäljelle jäänyt kangas selän ympärille ja vasemmalle olkapäälle, jolloin muodostuu pallu (Sarin koristeellinen pää).
 6. Vedä pallu vasemmalle olkapäälle ja kiinnitä se paikalleen.

UKK

Mistä kankaasta Sari valmistetaan?

Sarin valmistukseen käytetään monia erilaisia ​​kankaita, mukaan lukien silkki, puuvilla, sifonki ja georgette.

Kuinka pitkä Sari on?

Suurin osa Sarista on 4–9 jaardia pitkä.

Millaisiin tilanteisiin Sari sopii?

Sari’s sopivat monenlaisiin tilaisuuksiin, arkiasuista muodollisiin tapahtumiin. Niitä käytetään yleisesti häissä, uskonnollisissa seremonioissa ja kulttuurifestivaaleilla.

Mitä asusteita minun pitäisi käyttää Sarin kanssa?

Saria täydentäviä asusteita ovat rannekorut, korvakorut ja kaulakorut. On myös yleistä käyttää bindia (pieni koristepiste otsassa).

Mistä voin ostaa Sarin?

Sari-tuotteita voi ostaa intialaisista vaateliikkeistä, verkkokaupoista ja erikoisliikkeistä.

Voinko käyttää saria, jos en ole intialainen?

Kyllä, kuka tahansa voi käyttää saria etnisestä alkuperästään riippumatta. Se on kaunis ja monipuolinen vaate, jota voivat käyttää kaiken kulttuurin naiset.