Mitä tarkoittaa RX’d CrossFitissä

Oletko uusi CrossFitissä ja olet hämmentynyt kaikista termeistä ja lauseista? Jos näin on, älä huoli! Yksi yleisimmistä kuulemistasi lauseista on RX’d, mutta mitä tämä termi oikeastaan ​​tarkoittaa?

Mikä on RX’d?

RX’d (kuten määrätty) tarkoittaa, että urheilija suoritti harjoituksen juuri sellaisena kuin valmentaja tai ohjelmoija sen suunnitteli. Tämä sisältää harjoituksessa määrätyt painot, liikkeet ja toistot.

Esimerkiksi, jos harjoitukseen on ohjelmoitu 100 kilon painonnostotyöt miehille ja 70 punnan paino naisille, urheilijat, jotka nostavat näitä painoja oikein ja suorittavat koko harjoituksen, pitävät tulostaan ​​RX:nä tai määrättynä.

Miksi RX’d on tärkeä?

RX’d antaa urheilijoille tavoitteen, johon pyrkiä, ja mittaa heidän edistymistään ajan myötä. Se auttaa urheilijoita seuraamaan suorituskykyään verrattuna muihin ja itseensä – sekä harjoituksissa että edistymisessä ajan myötä.

Mistä tietää, onko harjoittelu RX-vapaa vai ei?

CrossFit-harjoitukset on suunniteltu niin, että kaikki voivat tehdä niitä aloittelijoista edistyneisiin urheilijoihin. Jokaisessa harjoituksessa on tietty paino ja liikkeet kirjoitettu taululle tai ne löytyvät ohjelmasta. Taululla tai ohjelmalla on miesten ja naisten sarjan vakiopaino.

Jos pystyt suorittamaan kaikki määrätyn harjoituksen liikkeet ja toistot noudattaen urheilulajin standardeja (Tuomoi viralliset CrossFit Licensed -tuomarit), olet suorittanut harjoituksen RX’d.

Mitä eroa on skaalauksella ja RX’d:llä?

Skaalaus on harjoituksen mukauttamista henkilön kuntotasoon. Tämä tarkoittaa, että paino, toistot tai liikkeet säädetään kunkin urheilijan kykyjen mukaan, jolloin he voivat työskennellä oikealla tasolla ja saada harjoittelusta kaiken irti.

RX’d puolestaan ​​viittaa harjoituksen suorittamiseen tarkasti ohjelmoidun mukaisesti painon, toistojen ja liikkeen pysyessä ennallaan. Se on tavoite, johon urheilijat pyrkivät ja jonka eteen tehdään työtä.

UKK

Entä jos en pysty nostamaan RX:n painoa?

Jos urheilija ei pysty suorittamaan harjoitusta määrätyllä painolla, hän voi skaalata painon kuntotasoonsa sopivaksi noudattaen jokaisen harjoituksen, lisävarusteen tai taidon liikestandardeja.

Miksi jotkut urheilijat eivät suorita harjoitusta RX’d:llä?

CrossFit-harjoitukset on yleensä suunniteltu työntämään urheilijat äärirajoihinsa, mutta ei siinä määrin, että he vahingoittavat itseään. Siksi valmentajat tai yksilöt voivat säätää harjoituksen tasolle, joka sopii urheilijan nykyiseen kuntotasoon ja kykyihin. Usein on parempi skaalata harjoitus ja suorittaa se turvallisesti kuin painaa liikaa ja loukkaantua.

Mitä Scaled tarkoittaa CrossFitissä?

Scaled on joskus valmentajan tekemä sovitus, joka säätää urheilijan liikettä tai painoa. Näin vähemmän kokeneet tai aloittelevat urheilijat voivat suorittaa saman harjoituksen turvallisesti ja hyvässä kunnossa menettämättä harjoituksen intensiteettiä.

Mistä tiedän, edistynkö CrossFitissä, jos olen aina skaalaus?

Kasvat edelleen kuntoasi ja liikkumiskykyäsi, jos teet oikean asteikon nykyiseen kuntotasoosi sopivaksi. Kun edistyt ja paranet, valmentaja tai sinä lisäät painoa tai sarjoja, jotta voit suorittaa enemmän toistoja tai lisätä kuormitusta liikkeissä oikealla muodolla ja standardeilla.

Pitääkö minun pyrkiä suorittamaan jokainen harjoitus RX’d?

Ei, se ei ole välttämätöntä. Monet arvostetut urheilijat, kuten jason khalipa, eivät suorita RX-treenejä koko ajan. RX’d on työkalu tavoitteen saavuttamiseen ja edistymisen visualisointiin. Skaalaus on yhtä tärkeä osa CrossFitiä, koska sen avulla urheilijat voivat säännöllisesti vaihdella harjoitteluaan, jotta he voivat jatkaa työskentelyä tietyillä alueilla ja edistyä tavalla, joka on linjassa heidän tavoitteidensa kanssa.

Johtopäätös

CrossFit-terminologian, kuten RX’d, ymmärtäminen on olennainen osa menestystä urheilussa. On tärkeää muistaa, että kaikki eivät voi suorittaa harjoitusta ohjeiden mukaan, ja skaalausharjoitukset voivat silti olla valtava saavutus. Tärkeintä on ajaa itsesi rajojen yli turvallisesti ja työskennellä kohti tavoitteitasi.