Mitä tarkoittaa JRPG

Jos olet vakava pelaaja, olet luultavasti kuullut termin ”JRPG” leviävän paljon. Mutta mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa, ja mitkä ovat JRPG:n ominaisuudet? Tässä artikkelissa tarkastellaan kattavasti japanilaisia ​​roolipelejä

Mikä on JRPG?

Japanilainen roolipeli tai lyhennettynä JRPG on eräänlainen videopeli, joka syntyi Japanista. Termiä ”JRPG” käytetään kuvaamaan pelejä, joilla on tietyt ominaisuudet, kuten vuoropohjainen taistelu, monimutkaiset tarinat ja hahmojen mukauttaminen.

JRPG:n ominaisuudet

Vaikka jokaisella JRPG:llä ei ole kaikkia näitä ominaisuuksia, seuraavat ovat joitain yleisiä elementtejä:

 • Vuoropohjainen taistelu: Tällöin pelaajat hyökkäävät vuorotellen ja puolustavat. Monet JRPG:t käyttävät valikkopohjaista järjestelmää, jossa pelaajat valitsevat toiminnot luettelosta.
 • Monimutkaiset tarinat: JRPG-peleissä on usein monimutkaisia ​​ja osallisia juonia, joissa on paljon dialogia ja hahmojen kehitystä.
 • Hahmojen mukauttaminen: Pelaajat voivat usein muokata hahmojensa ulkonäköä ja kykyjä.
 • Tutkimus: Monet JRPG:t sisältävät laajoja, avoimia maailmoja, joissa on paljon tutkittavaa.
 • Tasolle nouseminen: JRPG-hahmot ansaitsevat usein kokemuspisteitä vihollisten kukistamisesta, minkä ansiosta he voivat nousta tasolle ja hankkia uusia kykyjä.

Kuuluisia JRPG:itä

On olemassa monia kuuluisia JRPG-pelejä, mukaan lukien:

 • Final Fantasy
 • Dragon Quest
 • Chrono Trigger
 • Legenda Zeldasta
 • Pokemon
 • Persoona

UKK

Millä alustoilla JRPG:t ovat saatavilla?

JRPG:t ovat saatavilla useilla alustoilla, mukaan lukien konsolit (kuten PlayStation ja Nintendo), PC:t ja mobiililaitteet.

Käyttävätkö kaikki JRPG:t vuoropohjaista taistelua?

Ei, kaikki JRPG:t eivät käytä vuoropohjaista taistelua. Jotkut käyttävät reaaliaikaista taistelua, kun taas toiset käyttävät vuoropohjaisen ja reaaliaikaisen taistelun yhdistelmää.

Onko kaikki JRPG:t kehitetty Japanissa?

Vaikka termi ”JRPG” tarkoittaa pelejä, jotka ovat peräisin Japanista, kaikkia genreen sopivia pelejä ei kehitetä Japanissa. Monet muut kuin japanilaiset kehittäjät ovat luoneet JRPG:itä.

Ovatko JRPG:t vain hardcore-pelaajille?

Ei, JRPG-peleistä voivat nauttia kaiken tasoiset pelaajat. Vaikka joillakin voi olla jyrkempi oppimiskäyrä, monet on suunniteltu kaikkien pelaajien ulottuville.

Ovatko JRPG:t kaikki fantasiapohjaisia?

Ei, vaikka monet JRPG:t sijoittuvat fantasiamaailmoihin, on myös JRPG:itä nykyaikaisissa tai futuristisissa ympäristöissä.

Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että JRPG on Japanista peräisin oleva videopelityyppi, joka tunnetaan vuoropohjaisesta taistelustaan, monimutkaisista tarinastaan, hahmojen mukauttamisesta, tutkimisesta ja tason noususta. On olemassa monia kuuluisia JRPG-pelejä, ja niitä voidaan pelata useilla eri alustoilla. JRPG-peleistä voivat nauttia kaiken tasoiset pelaajat, eivätkä kaikki JRPG-pelit ole fantasiapohjaisia.