Mitä tarkoittaa skeema

Skeema on työkalu, joka auttaa virtaviivaistamaan tietokantaskeeman hallintaa. Se on avoimen lähdekoodin työkalu, ja sen avulla tietokantakehittäjät voivat automatisoida tietokantaskeeman muutosten luomisen, testauksen ja käyttöönoton ikävän työn. Skeema tukee useita suosittuja tietokannan hallintajärjestelmiä, kuten MySQL, PostgreSQL ja MariaDB. Se on nopea ja helppokäyttöinen. Lisäksi se tarjoaa yksinkertaisen käyttöliittymän, jonka avulla käyttäjät voivat luoda ja hallita skeemoja helposti.

Kuinka virtaviivaistaa tietokantakaavion hallintaa Skeemalla?

Voit virtaviivaistaa tietokantaskeeman hallintaa Skeeman avulla seuraavasti:

Vaihe 1: Asenna Skeema

Ensin sinun on asennettava Skeema tietokoneellesi. Skeema on ladattavissa sen viralliselta verkkosivustolta ja GitHubista. Voit myös asentaa sen käyttämällä työkaluja, kuten Homebrew.

Vaihe 2: Kaaviovaraston luominen

Kun olet asentanut Skeeman, sinun on määritettävä uusi skeemavarasto. Kaavavarasto on yksinkertaisesti hakemisto, joka sisältää kaikki tietokantaskeemasi määrittävät SQL-tiedostot. Voit luoda tämän hakemiston mihin tahansa koneellesi.

Vaihe 3: Luo alkuperäinen skeema

Kun olet määrittänyt skeemavaraston, voit luoda alkuperäisen skeeman käyttämällä Skeema-komentorivikäyttöliittymää. Tämän komennon suorittaminen luo skeemavarastoon ”nykyisen” alihakemiston, joka sisältää alkuperäisen skeemasi määrittävät SQL-tiedostot.

Vaihe 4: Muutosten tekeminen kaavioon

Skeeman avulla muutosten tekeminen tietokantaskeemaasi on helppoa. Sinun tarvitsee vain luoda uusi SQL-tiedosto, joka sisältää muutokset, jotka haluat tehdä, ja tallentaa se skeemavaraston alihakemistoon.

Vaihe 5: Muutosten testaus ja käyttöönotto

Skeema tekee skeeman muutosten testaamisesta ja käyttöönotosta vaivatonta. Sinun tarvitsee vain suorittaa muutama komento testataksesi ja ottaaksesi muutokset käyttöön automaattisesti.