Mitä tarkoittaa E Pluribus Unum

Latinankielinen lause E Pluribus Unum on Yhdysvaltain virallinen kansallinen motto. Se on painettu Yhdysvaltain suureen sinettiin ja kaikkiin Yhdysvaltain valuuttoihin. E Pluribus Unum tarkoittaa ”monista, yksi” tai ”yksi monista”.

E Pluribus Unumin historia

E Pluribus Unum hyväksyttiin Yhdysvaltojen tunnuslauseeksi vuonna 1776. Sen ehdotti ensimmäisenä Pierre Eugene du Simitiere, ranskalainen taiteilija ja patriootti, joka asui tuolloin Philadelphiassa. Lause sisältyi Yhdysvaltojen sinettiin, joka suunniteltiin vuonna 1782. Sinetissä olevat kolmetoista tähteä kotkan yläpuolella edustavat kolmetoista alkuperäistä siirtokuntaa, ja motto kuvastaa ajatusta, että nämä itsenäiset valtiot olivat yhdistyneet muodostamaan yhtenäisen kansakunta.

E Pluribus Unum hyväksyttiin virallisesti kansalliseksi tunnuslauseeksi vasta vuonna 1956, jolloin presidentti Dwight D. Eisenhower allekirjoitti sen laiksi. Motto valittiin korvaamaan entinen kansallinen tunnuslause ”In God We Trust”, jota oli käytetty sisällissodasta lähtien.

E Pluribus Unumin merkitys

E Pluribus Unum korostaa yhtenäisyyden ja monimuotoisuuden merkitystä Yhdysvalloissa. Lause tunnustaa, että maa koostuu monista eri kulttuureista, taustoista ja uskomuksista. Näistä eroista huolimatta amerikkalaisia ​​yhdistää kuitenkin yhteinen päämäärä: elämän, vapauden ja onnen tavoittelu. Motto kuvastaa uskoa siihen, että vahva ja vauras kansakunta hyväksyy erilaisuuden ja juhlii niitä.

UKK

Mitä tarkoittaa E Pluribus Unum?
E Pluribus Unum tarkoittaa ”monista, yksi” tai ”yksi monista”.
Milloin E Pluribus Unum hyväksyttiin Yhdysvaltojen kansalliseksi tunnuslauseeksi?
E Pluribus Unum hyväksyttiin virallisesti Yhdysvaltojen kansalliseksi tunnuslauseeksi vuonna 1956.
Mitä lause E Pluribus Unum korostaa?
E Pluribus Unum korostaa yhtenäisyyden ja monimuotoisuuden merkitystä Yhdysvalloissa.
Miksi E Pluribus Unum valittiin kansalliseksi tunnuslauseeksi?
E Pluribus Unum valittiin kansalliseksi tunnuslauseeksi, koska se heijastaa uskoa siihen, että vahva ja vauras kansakunta hyväksyy ja juhlii erilaisuuttaan.