Mitä tarkoittaa Marilyn Manson

Marilyn Manson on shokerokkari, muusikko ja näyttelijä, joka on ollut kiistanalainen hahmo musiikissa ja populaarikulttuurissa 1990-luvulta lähtien. Hänet tunnetaan tummista, usein häiritsevistä sanoistaan ​​ja tunnusomaisesta goottilaisesta meikistään ja asustaan. Manson on ollut paljon keskustelun kohteena viesteistä, joita hän lähettää musiikkinsa ja persoonansa kautta. Jotkut näkevät hänet kumouksellisena taiteilijana, joka haastaa yhteiskunnalliset normit ja rikkoo rajoja. Toiset pitävät häntä moraalisesti korruptoituneena vaikuttajana, joka edistää väkivaltaa ja rappiota.

Riippumatta mielipiteestä Mansonista, ei voida kiistää, että hänellä on ollut merkittävä vaikutus musiikkiin ja kulttuuriin. Hän on myynyt yli 50 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti, ja hänen musiikillaan on ollut vaikutusta teollisen ja vaihtoehtoisen metallin genren kehitykseen. Mansonin teatterimaiset live-esitykset ja provosoivat musiikkivideot ovat myös vaikuttaneet merkittävästi monien mainstreamin ja undergroundin artistien visuaaliseen tyyliin.

Marilyn Manson edustaa tietynlaista kapinaa auktoriteettia ja yhteiskunnallisia normeja vastaan. Hän on provosoiva ja joka auttaa ilmaisemaan musiikkia ja kulttuuria uusille yleisöille, antaa heille käsityksen siitä, mikä on oikein ja mikä väärin. Hän on hahmo vaihtoehtoisille alakulttuureille, haaste status quolle ja tärkeä hahmo niille, jotka tuntevat itsensä vieraantuneiksi ja väärinymmärretyiksi.

UKK

Kuinka Marilyn Manson sai nimensä?

Marilyn Mansonin oikea nimi on Brian Hugh Warner. Hän otti taiteilijanimensä yhdistämällä kuuluisan Hollywood-näyttelijän Marilyn Monroen etunimen ja pahamaineisen kulttijohtajan ja murhaajan Charles Mansonin sukunimen.

Mitkä ovat Marilyn Mansonin kiistanalaisimmat hetket?

Marilyn Manson on ollut mukana useissa kiistoissa uransa aikana. Jotkut merkittävimmistä ovat:

  • Columbinen lukion verilöyly vuonna 1999, jossa kaksi teini-ikäistä asemiestä tappoi 13 ihmistä. Manson yhdistettiin tragediaan, kun paljastui, että ampujat olivat hänen musiikkinsa faneja. Häntä syytettiin siitä, että hänen musiikkinsa ja persoonansa olivat myötävaikuttaneet väkivaltaan.
  • Mansonin musiikkivideo kappaleelle ”Coma White”, jossa hän oli pukeutunut John F. Kennedyksi ja hänen silloinen tyttöystävänsä Rose McGowan Jacqueline Kennedynä. Video herätti raivoa presidentin salamurhan kuvauksesta.
  • Manson käytti natsikuvia ja symboleja varhaisissa markkinointimateriaaleissaan, minkä hän myöhemmin kielsi virheenä.

Onko Marilyn Manson ollut mukana muissa taiteen tai viihteen muodoissa?

Marilyn Manson on satunnaisesti näytellyt elokuvissa ja televisio-ohjelmissa vuosien varrella. Jotkut hänen merkittävimmistä rooleistaan ​​ovat:

  • Party Monster (2003)
  • Jawbreaker (1999)
  • Sons of Anarchy (2014)
  • Eastbound & Down (2013)