Mitä tarkoittaa Mirabile Dictu / Mirabile Visu

Mirabile dictu (latinaksi ”ihanaa sanoa”) ja mirabile visu (latinaksi ”ihanaa nähdä”) ovat kaksi yleisesti käytettyä lausetta, jotka ilmaisevat hämmästystä tai yllätystä. Näitä lauseita käytetään usein kuvaamaan poikkeuksellisia tai uskomattomia tapahtumia.

Nykyaikana mirabile dictu/visua käytetään usein sarkastisella tai humoristisella tavalla osoittamaan, että jokin ei ole ollenkaan ihanaa tai yllättävää.

Miten Mirabile Dictu/Visua käytetään

Jos haluat ilmaista ihmetystä tai yllätystä latinaksi, voit käyttää sanaa mirabile dictu tai mirabile visu. Valinta dictu ja visu välillä riippuu siitä, onko kuvailemasi asia yllättävämpää kuulla vai nähdä. Voit esimerkiksi käyttää sanaa mirabile dictu kuvaamaan yllättävää tarinaa, kun taas voit käyttää sanaa mirabile visu kuvaamaan henkeäsalpaavaa näkymää.

Tässä on esimerkkejä mirabile dictu/visun käytöstä:

  • Mirabile dictu, sain kokeesta A!
  • Näkymä vuoren huipulta oli ihmeellinen visu.
  • Mirabile dictu, kissa ja koira leikkivät yhdessä.

Huomaa, että sanaa mirabile dictu/visu käytetään usein yhdessä huutomerkin kanssa korostamaan.

UKK

Mikä on sanan mirabile dictu/visu alkuperä?

Mirabile dictu/visu on latinalainen lause, jota on käytetty vuosisatojen ajan ilmaisemaan ihmetystä tai yllätystä. Ilmaus esiintyy monissa kirjallisissa teoksissa, mukaan lukien Vergiliusin Aeneis ja Ovidiuksen Metamorfoosit.

Voinko käyttää mirabile dictu/visua englanniksi?

Joo! Mirabile dictu/visua on käytetty englannin kielessä vuosisatojen ajan, ja sitä käytetään edelleen yleisesti.

Mitä eroa on mirabile dictu ja mirabile visu välillä?

Mirabile dictua käytetään ilmaisemaan yllätystä tai ihmettelemistä jostakin, josta on ihanaa kuulla. Mirabile visua käytetään ilmaisemaan yllätystä tai ihmettelemään jotain, mikä on ihanaa nähdä. Valinta dictu ja visu välillä riippuu kuvattavan asian luonteesta.

Voinko käyttää mirabile dictu/visua virallisessa kirjoittamisessa?

Kyllä, voit käyttää mirabile dictu/visua virallisessa kirjoittamisessa, jos se on tarkoituksenmukaista. On kuitenkin tärkeää käyttää latinalaisia ​​lauseita asianmukaisesti ja välttää liiallista tai väärinkäyttöä.

Mirabile dictu/visu voi lisätä ripauksen eleganssia ja hienostuneisuutta kirjoitukseesi, mutta muista käyttää tällaisia ​​lauseita harkiten ja pitää mielessä niiden tarkoitus ja merkitys.