Mitä tarkoittaa IIHF

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on kansainvälinen jääkiekon ja rivikiekon hallintoelin. Se perustettiin vuonna 1908, ja sen pääkonttori on Sveitsissä. IIHF:llä on 81 jäsenyhdistystä ympäri maailmaa ja se vastaa kansainvälisten turnausten järjestämisestä ja jääkiekon edistämisestä.

IIHF:n historia

IIHF perustettiin 15. toukokuuta 1908 Pariisissa, Ranskassa. Perustajajäseniä olivat Itävalta, Belgia, Ranska, Iso-Britannia ja Sveitsi. Sittemmin IIHF on kasvanut 81 jäsenjärjestöön eri puolilta maailmaa. IIHF järjestää vuosittain useita kansainvälisiä turnauksia, mukaan lukien jääkiekon MM-kisat, jääkiekon olympiaturnaukset ja nuorten jääkiekon MM-kisat. Järjestö edistää myös jääkiekkourheilua erilaisilla ohjelmilla ja aloitteilla.

IIHF:n rakenne

IIHF:ää hallitsee kongressi, joka pidetään joka toinen vuosi. Kongressi koostuu kunkin jäsenyhdistyksen edustajista, ja se vastaa politiikan määrittelystä ja puheenjohtajan ja neuvoston valinnasta. Presidentti ja neuvosto vastaavat IIHF:n päivittäisestä toiminnasta. IIHF:llä on myös useita valiokuntia, mukaan lukien kurinpitolautakunta, lääketieteellinen komitea ja markkinointikomitea. Nämä komiteat ovat vastuussa tietyistä organisaation alueista.

UKK

Kuinka monta jäsenyhdistystä IIHF:llä on?

IIHF:llä on 81 jäsenjärjestöä eri puolilta maailmaa.

Mitä turnauksia IIHF järjestää?

IIHF järjestää useita kansainvälisiä turnauksia, mukaan lukien jääkiekon MM-kisat, jääkiekon olympiaturnaukset ja nuorten jääkiekon MM-kisat.

Mikä on IIHF:n rooli?

IIHF vastaa kansainvälisten turnausten järjestämisestä ja jääkiekon edistämisestä ympäri maailmaa. Järjestö asettaa myös urheilulle politiikkoja ja standardeja.