Mitä tarkoittaa RAF

Royal Air Force (RAF) on Yhdistyneen kuningaskunnan ilmasodankäyntijoukot. Se muodostettiin ensimmäisen maailmansodan loppupuolella, 1. huhtikuuta 1918, ja se on maailman vanhin itsenäinen ilmavoima. RAF oli ratkaisevassa roolissa liittoutuneiden voitossa toisessa maailmansodassa, ja siitä on sittemmin tullut arvostettu ja tehokas ilmavoima, joka avustaa säännöllisesti operaatioissa ympäri maailmaa.

Mitä RAF tarkoittaa?

Lyhenne RAF tarkoittaa Royal Air Forcea. Palvelu on osa Ison-Britannian armeijaa ja vastaa Ison-Britannian ilmapuolustuksesta ja muista sotilaallisista operaatioista ympäri maailmaa.

RAF:n historia

RAF muodostettiin ensimmäisen maailmansodan loppupuolella. Tuolloin Royal Flying Corps (RFC) vastasi ilmatoiminnasta, mutta oli selvää, että ilmavoimat tarvittiin. 1. huhtikuuta 1918 RAF luotiin yhdistämällä RFC Royal Naval Air Servicen (RNAS) kanssa.

Toisen maailmansodan aikana RAF oli ratkaisevassa roolissa natsi-Saksan tappiossa. Britannian taistelussa, joka käytiin heinä-syyskuun 1940 välisenä aikana, RAF otti Hitlerin Luftwaffen voiman ja selvisi voittajana. RAF oli myös avainroolissa pommi-iskussa Saksaa vastaan ​​ja tukemassa liittoutuneiden hyökkäystä Eurooppaan vuonna 1944.

Toisesta maailmansodasta lähtien RAF on edelleen ollut tärkeä osa Ison-Britannian armeijaa. Se on osallistunut lukuisiin operaatioihin, kuten Persianlahden sotaan, Kosovon sotaan ja Afganistanin sotaan. Nykyään RAF on arvostettu ilmavoima, joka tunnetaan taidoistaan ​​ja ammattitaidosta.

RAF:n rakenne

RAF on rakennettu useiden eri yksiköiden ympärille, mukaan lukien:

  • Laivueet
  • Siivet
  • ryhmät
  • Lentohenkilökunta

Laivueet ovat RAF:n perusyksikkö, ja ne koostuvat tyypillisesti noin 12 lentokoneesta. Siivet koostuvat useista laivueista, ja ne vastaavat tietyntyyppisistä lentokoneista tai toiminnoista. Ryhmät koostuvat useista siipistä, ja ne vastaavat yleisestä toiminnasta tietyllä alueella. Air Staff on RAF:n ylin hallintoelin ja vastaa strategisesta päätöksenteosta.

UKK

Mikä on RAF:n rooli?

RAF vastaa Ison-Britannian ilmapuolustuksesta sekä tukee sotilaallisia operaatioita ympäri maailmaa. Tämä sisältää ilmatuen antamisen maajoukoille, tiedustelutietojen keräämisen ja pommitehtävien suorittamisen tarpeen mukaan.

Kuinka monta ihmistä on RAF:ssa?

Vuodesta 2021 lähtien RAF:ssa on noin 31 000 työntekijää, mukaan lukien sekä säännölliset että reservijoukot.

Voiko kukaan liittyä RAF:iin?

RAF:iin voi hakea kaikki perusvaatimukset, kuten ikä ja kunto, täyttävä. Hakijoiden on kuitenkin läpäistävä joukko testejä ja arviointeja tullakseen hyväksytyiksi.

Mitä lentokoneita RAF käyttää?

RAF käyttää laajaa valikoimaa lentokoneita, kuten hävittäjiä, kuljetuskoneita ja helikoptereita. Tunnetuimpia RAF:n käyttämiä lentokoneita ovat Typhoon-hävittäjä ja Chinook-helikopteri.

Mikä on RAF:n motto?

RAF:n motto on ”Per Ardua Ad Astra”, joka tarkoittaa ”Vastojen kautta tähtiin”.

Mikä on RAF:n korkein sijoitus?

RAF:n korkein arvo on RAF:n marsalkka. Tämä on kunnia-arvo, eikä kukaan tällä hetkellä RAF:ssa palveleva ole.