Mitä tarkoittaa FYE

Jos olet opiskelija tai olet äskettäin valmistunut korkeakoulusta, olet luultavasti kuullut termiä FYE. FYE on lyhenne sanoista ”First Year Experience” ja se viittaa ohjelmiin, tapahtumiin ja resursseihin, joita korkeakoulut ja yliopistot tarjoavat auttaakseen opiskelijoita onnistumaan siirtymään korkeakouluelämään.

Nämä ohjelmat voivat vaihdella koulusta toiseen, mutta ne sisältävät tyypillisesti:

 • Orientaatioviikko
 • Akateeminen neuvonta
 • Vertaismentorointi
 • Opiskelijoiden menestyskurssit
 • Kampuksen resurssit ja palvelut
 • Sosiaalinen ja kulttuurinen toiminta

FYE-ohjelmien tavoitteena on auttaa opiskelijoita sopeutumaan korkeakouluelämään, kehittämään akateemisia ja henkilökohtaisia ​​taitoja sekä muodostamaan yhteyttä ikätoveriinsa ja kampusyhteisöön. Tutkimus on osoittanut, että opiskelijat, jotka osallistuvat FYE-ohjelmiin, menestyvät todennäköisemmin akateemisesti, jatkavat valmistumistaan ​​ja heillä on positiivinen yliopistokokemus.

Miten FYE voi hyötyä sinulle?

FYE-ohjelmiin osallistuminen voi tarjota monenlaisia ​​etuja, mukaan lukien:

 • Auttaa sopeutumaan yliopistoelämään ja tekemään onnistuneen siirtymän
 • Akateemisen ja henkilökohtaisen tuen tarjoaminen auttaa sinua menestymään akateemisesti
 • Esittelemme sinulle kampuksen resursseja ja palveluita, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi
 • Yhdistää sinut muihin opiskelijoihin ja kampusyhteisöön, mikä voi johtaa ystävyyssuhteisiin ja muihin mahdollisuuksiin
 • Itseluottamuksen ja itsetunnon rakentaminen
 • Valmistelee sinua akateemiseen ja uran menestykseen

Viime kädessä FYE-ohjelmiin osallistuminen voi auttaa sinua saamaan parhaan hyödyn korkeakoulukokemuksestasi ja ohjaamaan sinut menestyksen tielle.

UKK

Mitä FYE-ohjelmiin sisältyy?

FYE-ohjelmat voivat sisältää erilaisia ​​aktiviteetteja ja resursseja, kuten perehdytysviikkoa, akateemista neuvontaa, vertaismentorointia, opiskelijoiden menestyskursseja sekä sosiaalisia ja kulttuurisia aktiviteetteja.

Mitä hyötyä FYE-ohjelmiin osallistumisesta on?

FYE-ohjelmiin osallistuminen voi tarjota monia etuja, kuten auttaa sinua sopeutumaan korkeakouluelämään, tarjoamaan akateemista ja henkilökohtaista tukea, tutustumaan kampuksen resursseihin, yhdistämään sinut muihin opiskelijoihin ja kampusyhteisöön, rakentamaan itseluottamusta ja itsetuntoa sekä valmistautumaan. sinulle akateemisesta ja uran menestyksestä.

Onko kaikilla korkeakouluilla ja yliopistoilla oltava FYE-ohjelmat?

Ei, FYE-ohjelmia ei vaadita laissa, eikä kaikilla korkeakouluilla ja yliopistoilla ole niitä. Monet koulut ovat kuitenkin tunnustaneet näiden ohjelmien tarjoamisen edut oppilailleen.

Onko minun osallistuttava FYE-ohjelmiin?

Ei, osallistuminen FYE-ohjelmiin on yleensä vapaaehtoista, mutta sitä suositellaan voimakkaasti. On kuitenkin tärkeää muistaa, että nämä ohjelmat on suunniteltu auttamaan sinua menestymään korkeakoulussa ja hyödyntämään kokemuksesi parhaalla mahdollisella tavalla.

Voinko silti osallistua FYE-ohjelmiin, jos olen siirtoopiskelija?

Kyllä, jotkut koulut tarjoavat FYE-ohjelmia erityisesti siirto-opiskelijoille. On kuitenkin tärkeää tarkistaa koulustasi, mitä ohjelmia sinulla on saatavilla.