Mitä tarkoittaa DND

DND tarkoittaa Do Not Disturb eli ”Älä häiritse” ja on ominaisuus, joka löytyy yleisesti älypuhelimista, tableteista, tietokoneista ja muista elektronisista laitteista. Se on suunniteltu hiljentämään ilmoitukset ja hälytysäänet, jotta voit keskittyä työhön, nukkumiseen tai mihin tahansa toimintaan, joka vaatii keskeytymätöntä keskittymistä. Aktivoituna DND-tila estää kaikki saapuvat puhelut, viestit ja muut ilmoitukset laitteesta ja lähettää ne vastaajaan tai äänettömään tilaan. Tämä ominaisuus on hyödyllinen, kun tarvitset aikaa itsellesi ilman keskeytyksiä.

Kuinka käyttää DND:tä

DND-tilan käyttöprosessi vaihtelee laitteen käyttöjärjestelmän mukaan. Toimenpide on kuitenkin yleensä yksinkertainen ja voidaan suorittaa muutamassa vaiheessa.

DND:n käyttäminen iOS-laitteissa

1. Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä alas iPhonen tai iPadin näytön oikeasta yläkulmasta. 2. Napauta kuun kuvaketta ottaaksesi ”Älä häiritse” -tilan käyttöön. 3. Voit asettaa aikarajan DND-tilalle: Siirry kohtaan Asetukset > Älä häiritse > Ajoitettu ja aseta aikaväli, jonka DND-tila aktivoituu ja poistuu käytöstä automaattisesti.

DND:n käyttäminen Android-laitteissa

1. Tuo Pika-asetukset-valikko näkyviin pyyhkäisemällä alas näytön yläreunasta. 2. Napauta ”Älä häiritse” -kuvaketta. 3. Voit valita, kuinka kauan haluat laitteen pysyvän DND-tilassa napauttamalla rataskuvaketta ja asettamalla aikataulun.

DND:n käyttäminen Windows 10 -kannettavissa tietokoneissa ja pöytätietokoneissa

1. Napsauta tehtäväpalkin Toimintokeskus-kuvaketta. 2. Napsauta ”Hiljaiset tunnit” -painiketta ottaaksesi DND-tilan käyttöön. 3. Voit asettaa aikataulun DND-tilalle: Siirry kohtaan Asetukset > Järjestelmä > Tarkennusapu > Automaattiset säännöt ja aseta aikaväli, jonka DND-tila aktivoituu ja poistuu käytöstä automaattisesti.

UKK

K: Hiljentääkö DND-tila hälytykset ja ajastimet?

V: Ei, DND-tila ei hiljennä hälytyksiä ja ajastimia.

K: Estääkö DND-tila kaikki ilmoitukset, jopa suosikkikontakteistani?

V: Kyllä, DND-tila estää kaikki ilmoitukset, mukaan lukien puhelut ja viestit suosikkikontakteistasi.

K: Voinko silti vastaanottaa puheluita ja viestejä DND-tilassa?

V: Voit vastaanottaa puheluita ja viestejä ollessasi DND-tilassa, mutta ne hiljennetään, etkä saa ilmoituksia tai hälytysääntä.

K: Voinko sallia tietyt ilmoitukset DND-tilassa?

V: Kyllä, voit sallia tietyt ilmoitukset DND-tilassa. Valitse iOS-laitteissa Asetukset > Älä häiritse > Salli puhelut ja valitse haluamasi asetukset. Valitse Android-laitteissa Asetukset > Ilmoitukset > Älä häiritse > Salli poikkeukset > Mukautettu ja valitse haluamasi sovellukset.