Mitä tarkoittaa Et Al

Et al. on lyhenne latinalaisesta termistä ”et alii” tai ”et aliae”, joka tarkoittaa ”ja muita”. Tätä käytetään yleisesti akateemisessa kirjoittamisessa viittaamaan kirjailijoiden ryhmään tai lainaukseen, jossa on useita kirjoittajia.

On tärkeää käyttää ”et al.” oikein välttääkseen virheet lainauksessa ja viittauksessa. Tässä on joitain ohjeita ”et al.” -sovelluksen oikeaan käyttöön:

Ohjeet Et Al:n käyttöön:

  1. Käytä ”et al.” kun kirjoittajia on kolme tai useampia. Esimerkiksi: ”Smith et al. (2021) suorittivat tutkimuksen ilmastonmuutoksesta.”
  2. Käytä täydellistä kirjoittajaluetteloa, kun kirjoittajia on kaksi. Esimerkiksi: ”Johnson ja Gonzalez (2020) tekivät tutkimusta uusiutuvasta energiasta.”
  3. Jos kirjoittajia on enemmän kuin kymmenen, on myös hyväksyttävää käyttää ”et al.” ensimmäisen kirjoittajan jälkeen. Esimerkiksi: ”Smith et al. (2021) havaitsivat, että maapallon lämpötilat ovat nousussa.”
  4. Kun käytät ”et al.”, muista lisätä pilkku ensimmäisen kirjoittajan sukunimen jälkeen. Esimerkiksi: ”Johnson ym. (2019) tutkivat ilmansaasteiden vaikutuksia terveyteen.”
  5. Kun lainaat useita lähteitä samalla ensimmäisellä kirjoittajalla, käytä ”et al.” jokaisen lainauksen ensimmäisen kirjoittajan jälkeen. Esimerkiksi: ”Smith ym. (2021) ja Smith ym. (2019) löysivät samanlaisia ​​tuloksia tutkimuksessaan.”

UKK:

K: Pitääkö minun sisällyttää kaikkien tekijöiden täydelliset nimet lähdeluetteloon?

V: Kyllä, sinun tulee sisällyttää kaikkien lähdeluetteloon olevien kirjoittajien täydelliset nimet. ”Et ai.” käytetään vain tekstiviittauksissa.

K: Olisiko hyväksyttävää käyttää ”et al.” viiteluettelossa?

V: Ei, ei ole sopivaa käyttää ”et al.” viiteluettelossa. Sinun on lueteltava kaikkien tekijöiden nimet lähdeluettelossa.

K: Pitääkö minun käyttää ”et al.” jokaisessa lainauksessa samalle lähteelle?

V: Kyllä, sinun tulee käyttää ”et al.” jokaisessa saman lähteen lainauksessa, jos kirjoittajia on enemmän kuin kolme.

K: Voinko käyttää ”et al.” kirjalle tai artikkelille, jossa on kaksi kirjailijaa?

V: Ei, sinun tulee käyttää täydellistä kirjoittajaluetteloa, kun kirjoittajia on vain kaksi. Käytä ”et al.” vain silloin, kun kirjoittajia on kolme tai useampia.

K: Voinko käyttää ”et al.” omalle kirjailijaryhmälleni?

V: Kyllä, voit käyttää ”et al.” omalle kirjailijaryhmällesi, jos kirjoittajia on kolme tai useampia. On kuitenkin suositeltavaa käyttää täydellistä kirjoittajaluetteloa, jos mahdollista, jotta kaikki kirjoittajat tunnustetaan asianmukaisesti.

Noudattamalla näitä ohjeita voit varmistaa, että käytät ”et al.” akateemisessa kirjoituksessasi ja vältä yleisiä viittaus- ja viittausvirheitä.