Mitä tarkoittaa Non Per Os (NPO)

Non per os (NPO) on lääketieteellinen termi, joka osoittaa, että potilaalla ei pitäisi olla mitään syötävää tai juotavaa tietyn ajan ennen lääketieteellistä toimenpidettä tai leikkausta. Termi ”nolla per os” tulee latinan sanasta ”ei mitään suun kautta”.

Kun henkilö on kansalaisjärjestö, se tarkoittaa, että hänellä ei ole mitään ruokaa tai juomaa, mukaan lukien vettä, purukumia tai karkkia. Tavoitteena on varmistaa, että henkilön vatsa on tyhjä ennen leikkausta tai toimenpidettä, mikä vähentää aspiraatioriskiä, ​​jolloin ruoka tai nesteet voivat joutua keuhkoihin anestesian aikana aiheuttaen vakavia komplikaatioita.

Paaston aikana potilaat saavat ottaa tiettyjä lääkkeitä, mutta on tärkeää noudattaa tarkasti terveydenhuollon tarjoajan ohjeita. Jos henkilö syö tai juo jotain NPO-ajan aikana, terveydenhuollon tarjoaja voi lykätä lääketieteellistä toimenpidettä tai leikkausta komplikaatioiden estämiseksi.

UKK

1. Miksi jonkun pitää olla kansalaisjärjestö?

NPO on varotoimenpide ennen lääketieteellisiä toimenpiteitä ja leikkauksia. Henkilön on oltava NPO estääkseen hengityselinten komplikaatioita, joita voi syntyä, kun ruokaa tai nesteitä pääsee keuhkoihin anestesian aikana.

2. Mitä minun pitäisi tehdä, jos unohdan olevani NPO ja syön tai juon jotain?

Jos syöt tai juot vahingossa jotain ollessasi kansalaisjärjestö, on tärkeää ilmoittaa asiasta välittömästi terveydenhuollon tarjoajallesi. Toimenpiteen tyypistä riippuen palveluntarjoajasi saattaa joutua lykkäämään sitä tai saatat tarvita erityistä lääketieteellistä apua ennen jatkamista.

3. Kuinka kauan ennen lääketieteellistä toimenpidettä tai leikkausta ihmisten tulee olla kansalaisjärjestöjä?

Se, kuinka kauan henkilön tulisi olla kansalaisjärjestönä, riippuu toimenpiteen tyypistä ja terveydenhuollon tarjoajan ohjeista. Yleensä aikuisten on paastottava 8 tuntia kiinteiden ruokien ja 6 tunnin kirkkaiden nesteiden osalta. Lapset ja imeväiset saattavat joutua paastoamaan lyhyemmän ajan.

4. Voinko ottaa lääkkeitäni ollessani kansalaisjärjestö?

Se riippuu käyttämästäsi lääkkeestä ja terveydenhuollon tarjoajan ohjeista. Jotkut lääkkeet ovat turvallisia ottaa vaikka paastoatkin, kun taas toisia on ehkä vältettävä. Noudata terveydenhuollon tarjoajan ohjeita huolellisesti.

5. Onko välttämätöntä olla NPO, vaikka käyn läpi pientä lääketieteellistä toimenpidettä?

Kyllä, toimenpiteestä riippuen terveydenhuollon tarjoaja voi suositella, että olet kansalaisjärjestö jopa vähäisessä toimenpiteessä. On tärkeää noudattaa heidän ohjeitaan varmistaaksesi, että toimenpide on onnistunut ja että sinulla ei ole komplikaatioita.