Mitä tarkoittaa Memo (Memorandum Est)

Muistio, lyhenne sanoista ”memorandum est” (latinaksi ”se on muistettava”), on kirjallinen viestintä, jota käytetään organisaation sisällä sisäisiin tarkoituksiin. Muistiinpanot ovat organisaation henkilöiden tapa jakaa tietoja, tehdä pyyntöjä tai toimittaa päivityksiä ytimekkäästi ja muodollisesti. Muistiinpanoja käytetään yleensä lyhyisiin viesteihin, jotka eivät sovellu viralliseen kirjeeseen tai sähköpostiin.

Muistioita voidaan käyttää moniin tarkoituksiin, kuten:

  • Kokouksista tai tapahtumista ilmoittaminen
  • Päivitysten jakaminen käynnissä olevasta projektista
  • Tietojen tai resurssien pyytäminen kollegoilta
  • Palautteen tai opastuksen antaminen tiimin jäsenille
  • Tärkeiden uutisten tai ilmoitusten jakaminen organisaation sisällä

Muistiinpanot noudattavat yleensä vakiomuotoa, mukaan lukien:

  • Otsikko: sisältää organisaation nimen, muistion kirjoituspäivämäärän ja muistion vastaanottaja
  • Avaus: sisältää tervehdyksen ja selkeän selvityksen muistion tarkoituksesta
  • Teksti: sisältää viestin tiedot, kuten päivitykset, pyynnöt tai tiedot
  • Sulkeminen: sisältää kaikki tarvittavat seuraavat vaiheet tai toimintakehotukset, päätöslauseen sekä lähettäjän nimen ja yhteystiedot

Muistiinpanot tulee kirjoittaa selkeällä ja ytimekkäällä tyylillä välttäen teknistä ammattikieltä tai monimutkaista kieltä. Muistiinpanot tulee myös järjestää loogisesti ja käyttää otsikoita tai luettelomerkkejä, jotta tiedot olisi helppo ymmärtää.

Usein kysytyt kysymykset muistioista

K: Milloin minun pitäisi käyttää muistiota sähköpostin sijaan?

V: Muistiinpanot ovat muodollisempia kuin sähköpostit, ja niitä käytetään yleensä lyhyisiin viesteihin, jotka eivät sovellu viralliseen kirjeeseen tai sähköpostiin. Sinun tulee käyttää muistiota, kun sinun on välitettävä tärkeitä tietoja organisaatiosi kollegoille tai kun sinun on tehtävä pyyntö tai annettava palautetta virallisesti.

K: Kenen pitäisi saada muistio?

V: Muistiinpanon vastaanottajien tulee olla organisaatiossasi olevia henkilöitä tai ryhmiä, joiden on saatava tiedot tai ryhdyttävä toimiin viestisi perusteella. Muista lähettää muistio vain niille, jotka ovat suoraan mukana käsiteltävänä olevassa asiassa.

K: Kuinka minun pitäisi muotoilla muistio?

V: Muistiinpanot noudattavat yleensä vakiomuotoa, mukaan lukien otsikko, avaus, runko ja sulkeminen. Otsikon tulee sisältää organisaation nimi, päivämäärä ja muistion vastaanottaja

K: Kuinka minun pitäisi kirjoittaa muistio?

V: Muistiinpanot tulee kirjoittaa selkeällä ja ytimekkäällä tyylillä välttäen teknistä ammattikieltä tai monimutkaista kieltä. Muistiinpanot tulee myös järjestää loogisesti ja käyttää otsikoita tai luettelomerkkejä, jotta tiedot olisi helppo ymmärtää. Muista tarkistaa muistiostasi kirjoitus- ja kielioppivirheet ennen sen lähettämistä.

Muistioiden tarkoituksen ja toiminnan ymmärtäminen voi auttaa organisaatiossa olevia henkilöitä kommunikoimaan tehokkaasti ja tehokkaasti. Käyttämällä muistioita tietojen jakamiseen, pyyntöjen tekemiseen ja päivitysten antamiseen yksilöt voivat työskennellä tehokkaammin yhdessä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.