Mitä tarkoittaa catfish

Catfish on termi, jonka keksi elokuva Catfish, joka kertoo miehestä, joka tapasi naisen verkossa ja huomasi myöhemmin, ettei tämä ollut se, joka väitti olevansa. Siitä lähtien monnikalastuksesta on tullut yleinen ongelma online-treffimaailmassa.

Kun joku kalastaa, hän luo väärennetyn verkkoidentiteetin huijatakseen jonkun ajattelemaan, että hän on joku muu. He käyttävät yleensä väärennettyjä valokuvia, vääriä nimiä ja vääriä henkilökohtaisia ​​tietoja luodakseen persoonaa, joka houkuttelee kohdetta. He saattavat jopa mennä niin pitkälle, että luovat väärennetyn sosiaalisen median tilin, jotta heidän identiteettinsä näyttäisi todellisemmalta.

Monilla on yleensä motiivi käytökseensä, olipa kyseessä sitten jonkun rahan huijaaminen, kosto tai yksinkertaisesti julman pilan tekeminen toiselle henkilölle. He voivat olla miehiä tai naisia, nuoria tai vanhoja ja tulla kaikilta elämänaloilta.

Kuinka havaita monni

Jos olet uusi online-treffien parissa, monnikalastajan havaitseminen voi olla vaikeaa. On kuitenkin joitain yleisiä varoitusmerkkejä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

 • Henkilö on haluton tapaamaan henkilökohtaisesti
 • Henkilö kieltäytyy videokeskustelusta tai puhelimessa puhumisesta
 • Henkilön online-profiili näyttää liian hyvältä ollakseen totta
 • Henkilön valokuvat näyttävät liian ammattimaisilta tai mallimaisilta
 • Henkilöllä on epämääräisiä tai epäjohdonmukaisia ​​vastauksia kysymyksiisi

Jos epäilet, että joku saattaisi kiusata sinua, on tärkeää tutkia asiaa tarkemmin, ennen kuin panostat suhteeseen liikaa.

Mitä tehdä, jos kohtaat monnikalastajan

Jos epäilet jonkun piiskaavan sinua, voit tehdä muutaman askeleen:

 • Älä ole enää tekemisissä henkilön kanssa
 • Ilmoita henkilöstä treffisivustolle tai sovellukselle
 • Estä henkilöä ottamasta sinuun yhteyttä
 • Varoita muita online-treffiyhteisössä monni käyttäytymisestä

Näillä toimilla voit suojata itsesi ja estää muita joutumasta monnihuijausten uhreiksi.

UKK

 1. Mistä termi ”monni” on peräisin nettitreffeistä?

  Termi ”monni” tulee vuoden 2010 samannimisestä dokumentista, joka kertoo miehestä, joka rakastuu naiseen Internetin välityksellä, mutta huomaa, ettei nainen ole se, joka väittää olevansa.

 2. Miksi ihmiset harrastavat monnikalastusta?

  Ihmiset harrastavat monnikalastusta useista syistä, mukaan lukien taloudellisen hyödyn, koston tai vain huvin vuoksi. Jotkut ihmiset nauttivat muiden pettämisen jännityksestä, kun taas toiset käyttävät monnikalastusta keinona paeta omia ongelmiaan tai epävarmuuttaan.

 3. Mitä voin tehdä vähentääkseni vaaraani törmätä monni?

  On tärkeää olla varovainen, kun puhut ihmisten kanssa verkossa, jotta voit vähentää monen törmäämisen riskiä. Vältä henkilökohtaisten tietojen luovuttamista liian nopeasti ja varo kaikkia, jotka vaikuttavat liian hyvältä ollakseen totta. Käytä käänteisiä kuvahakutyökaluja tarkistaaksesi jonkun käyttämien kuvien laillisuus ja yritä tavata ihmisiä henkilökohtaisesti mahdollisimman pian heidän henkilöllisyytensä vahvistamiseksi.