Mitä tarkoittaa BIC

BIC on lyhenne sanoista Bank Identifier Code, joka on kansainvälisesti tunnustettu koodi, jota käytetään pankkien ja rahoituslaitosten tunnistamiseen. BIC-koodeja kutsutaan myös SWIFT-koodeiksi, koska ne on myöntänyt Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT).

BIC-koodit koostuvat kahdeksasta tai yhdestätoista aakkosnumeerisesta merkistä ja ovat yksilöllisiä jokaiselle pankille tai rahoituslaitokselle. Näitä koodeja käytetään eri tarkoituksiin, kuten kansainvälisiin pankkisiirtoihin, valuuttatapahtumien käsittelyyn ja pankkien tunnistamiseen rahoitustapahtumissa.

BIC-koodien merkitys

BIC-koodit ovat tärkeitä kansainvälisissä asioissa, sillä ne varmistavat, että varat siirretään oikealle pankille ja tilille. Ilman BIC-koodia ei ole mahdollista käsitellä kansainvälisiä pankkisiirtoja tai muita rahoitustapahtumia.

Pankit ja rahoituslaitokset käyttävät BIC-koodeja vaihtaakseen tapahtumaan liittyviä tietoja turvallisesti ja tehokkaasti. BIC-koodit toimivat yksilöllisenä tunnisteena, joka auttaa välttämään virheitä tapahtumien käsittelyssä ja varmistaa, että varat saavuttavat aiotun vastaanottajansa.

UKK

 • Voinko löytää BIC-koodini tiliotteeltani?

  Kyllä, löydät BIC-koodisi tiliotteeltasi. Se on yleensä lueteltu muiden tilitietojen kanssa.

 • Onko kaikilla pankeilla BIC-koodi?

  Kyllä, kaikilla SWIFT-verkostoon kuuluvilla pankeilla ja rahoituslaitoksilla on BIC-koodi.

 • Ovatko BIC-koodit samat kuin IBAN-numerot?

  Ei, BIC-koodit ja IBAN-numerot ovat erilaisia. BIC-koodit tunnistavat pankit ja rahoituslaitokset, kun taas IBAN-numerot osoittavat tietyt pankkitilit kyseisissä laitoksissa.

 • Mistä tiedän, tarvitsenko BIC-koodin kansainväliseen tapahtumaan?

  Jos lähetät tai vastaanotat varoja toisesta maasta, tarvitset todennäköisesti BIC-koodin tapahtuman suorittamiseen. Voit tarkistaa pankistasi tai rahoituslaitoksestasi, tarvitaanko BIC-koodi.