Mitä tarkoittaa BBT

BBT tulee sanoista Basal Body Temperature. Se on kehosi lämpötila, kun olet levossa, ilman toimintaa tai liikettä. Se on tärkeä näkökohta hedelmällisyyden seurannassa ja auttaa ennustamaan ovulaation aikaa. Muutokset BBT:ssä johtuvat kehosi hormonivaihteluista. Estrogeenitasot laskevat ovulaation aikana ja progesteronitasot nousevat, mikä johtaa lievään BBT:n nousuun. Tämä BBT:n nousu on osoitus siitä, että ovulaatio on tapahtunut. BBT:n seuranta auttaa tunnistamaan kuukautiskiertosi hedelmällisen ikkunan ja auttaa ennustamaan parasta aikaa tulla raskaaksi. Voit seurata BBT:täsi käyttämällä peruskehon lämpömittaria ja hedelmällisyyskaaviota.

Kuinka seurata BBT:täsi?

Tässä on vaiheet BBT:n seuraamiseksi:

  1. Hanki perusvartalolämpömittari – Se on lämpömittari, joka antaa tarkat lukemat jopa asteen kymmenesosaan. Se on helposti saatavilla apteekeista tai verkosta.
  2. Kirjaa lämpötilasi – Mittaa lämpötilasi joka aamu ennen sängystä nousemista. Paras aika mitata lämpötila on samaan aikaan joka päivä, mieluiten vähintään kolmen tunnin jatkuvan unen jälkeen.
  3. Luo hedelmällisyyskaavio – käytä hedelmällisyyskaaviota tai sovellusta BBT:n tallentamiseen.
  4. Merkitse ovulaatiosi – Ovulaation jälkeen näet hieman BBT:n nousua. Merkitse se hedelmällisyyskaavioosi ja seuraa muutosta koko kuukautiskierron ajan.

UKK

K. Ennustaako BBT ovulaation?

V. Kyllä, BBT auttaa ennustamaan ovulaation tunnistamalla kuukautiskiertosi hedelmällisen ikkunan.

K. Miksi on välttämätöntä seurata BBT:tä hedelmällisyyden kannalta?

V. BBT:n seuranta auttaa tunnistamaan kuukautiskierron hedelmällisimmän ajanjakson, mikä lisää hedelmöittymisen mahdollisuuksia.

K. Milloin minun pitäisi seurata BBT:täni?

A. Seuraa BBT:täsi joka aamu, mieluiten samaan aikaan vähintään kolmen tunnin jatkuvan unen jälkeen.

K. Kuinka kauan minun pitää seurata BBT:täni?

A. Seuraa BBT:täsi useita kuukausia saadaksesi tarkan käsityksen kuukautiskierrostasi ja ymmärtääksesi kuukautiskierron.

K. Kuinka tarkkaa BBT:n seuranta on?

V. BBT:n seuranta on erittäin tarkkaa, kun se tehdään oikein. Se ei kuitenkaan voi ennustaa ovulaatiota 100% tarkkuudella.