Mitä tarkoittaa Ab Extra / Intra

p>Mitä tulee lääketieteelliseen terminologiaan, toimenpiteiden kuvaamiseen käytetyt termit voivat usein olla hämmentäviä. Kaksi tällaista termiä, joita käytetään kuvaamaan toimenpiteen suorittamista, ovat ”ab extra” ja ”intra”. Näiden kahden termin välisen eron ymmärtäminen voi auttaa sinua ymmärtämään paremmin lääketieteellistä menettelyäsi ja mitä odottaa.

Ab Extra

Ab extra on latinaa ja tarkoittaa ”ulkopuolelta”. Tätä termiä käytetään kuvaamaan lääketieteellistä toimenpidettä, joka suoritetaan kehon ulkopuolelta tai ulkopuolelta. Tämä voi sisältää toimenpiteitä, kuten injektiot, biopsiat tai leikkaukset, jotka suoritetaan ihon viillon kautta.

Intra

Intra puolestaan ​​tarkoittaa ”sisällä” tai ”sisällä”. Tätä termiä käytetään kuvaamaan lääketieteellistä toimenpidettä, joka suoritetaan kehon sisällä tai sisäisesti. Tämä voi sisältää toimenpiteitä, kuten laparoskooppisia leikkauksia tai endoskopioita, joissa käytetään pientä kameraa kehon sisään katsomiseen.

UKK

Mitkä ovat esimerkkejä ab extra -menettelyistä?

Esimerkkejä ab-lisätoimenpiteistä ovat ruiskeet (kuten influenssarokotus), biopsiat (kuten ihobiopsia) ja leikkaukset, jotka vaativat viillon ihoon (kuten keisarinleikkaus).

Mitkä ovat esimerkkejä sisäisistä menettelyistä?

Esimerkkejä sisäisistä toimenpiteistä ovat laparoskooppiset leikkaukset (kuten sappirakon poisto) ja endoskopiat (kuten kolonoskopia), joissa käytetään pientä kameraa kehon sisään katsomiseen.

Miksi on tärkeää tietää ero ab extran ja intran välillä?

Ab extra:n ja intran välisen eron tunteminen voi auttaa sinua ymmärtämään paremmin lääketieteellistä toimenpidettäsi ja mitä odottaa. Se voi myös auttaa sinua kommunikoimaan tehokkaammin terveydenhuollon tarjoajan kanssa.