Mitä tarkoittaa ROAS

Mitä tulee mainontaan, kampanjoidesi onnistumisen mittaaminen on ratkaisevan tärkeää. Loppujen lopuksi sinun on tiedettävä, maksaako sijoituksesi takaisin, eikö niin? Siinä ROAS tulee esiin. ROAS tarkoittaa mainostuottoa. Se on mittari, jonka avulla voit määrittää jokaista mainontaan käytettyä dollaria kohden ansaitut tulot.

Yksinkertaisemmin sanottuna se auttaa sinua arvioimaan, kuinka paljon rahaa ansaitset (tai menetät) mainoskampanjoillasi. ROAS ottaa huomioon mainoksistasi kertyneet tulot ja jakaa ne mainontakuluilla. Jos mainoskulutuksesi oli esimerkiksi 10 000 $ ja ansaitsit 50 000 $ tuloja, mainostuottosi olisi 5 (50 000 $ / 10 000 $).

Joten miten ROAS vaikuttaa mainontastrategiaasi? Korkea mainostuotto tarkoittaa, että ansaitset enemmän tuloja kuin kulutat mainoksiin, mikä on osoitus onnistuneesta kampanjasta. Alhainen mainostuotto puolestaan ​​viittaa siihen, että mainoksesi eivät tuota tarpeeksi tuloja oikeuttaakseen investoinnin.

Mittaamalla mainostuottoa voit hienosäätää mainontastrategioitasi optimoidaksesi parempia tuloksia. Jos mainostuottosi on alhainen, sinun kannattaa harkita uudelleen mainostesi kohdistusta, viestejä tai luovuutta. Jos mainostuottosi on korkea, kannattaa harkita kampanjoiden skaalaamista tai uusien strategioiden kokeilua. Viime kädessä ROAS tarjoaa tärkeitä oivalluksia, jotka voivat auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä mainontainvestoinneissa.

UKK

  1. Mitä eroa on ROAS:lla ja ROI:lla?
  2. ROAS ja ROI (sijoitetun pääoman tuotto) ovat samanlaisia ​​mittareita, mutta niissä on hienoinen ero. ROAS mittaa vain mainostuottoa, kun taas ROI ottaa huomioon kaikki sijoitukseen liittyvät kulut. Toisin sanoen ROI ottaa huomioon tuotanto-, jakelu-, markkinointi- ja muut niihin liittyvät kulut, kun taas ROAS ottaa huomioon vain mainosten kustannukset.

  3. Mikä on hyvä ROAS?
  4. Vastaus tähän kysymykseen riippuu useista tekijöistä, kuten toimialastasi, kohdeyleisösi ja mainontatavoitteistasi. Nyrkkisääntönä on kuitenkin, että ROAS, joka on vähintään 3, katsotaan hyväksi, kun taas ROAS, joka on vähintään 5, katsotaan erinomaiseksi.

  5. Kuinka voin parantaa ROAS:ni?
  6. Jotta voit parantaa mainostuottoasi, sinun on keskityttävä tuottamaan enemmän tuloja mainoksistasi. Tämä tarkoittaa kohdistamista oikeaan yleisöön, houkuttelevien viestien ja visuaalien luomista sekä houkuttelevien mainosmuotojen käyttöä. Sinun tulee myös seurata tuloksiasi ja muokata strategioitasi sen mukaisesti optimoidaksesi korkeamman mainostuoton.