Mitä tarkoittaa päiväkauppa

Päiväkauppa on suosittu kaupankäyntitapa, jossa kauppiaat ostavat ja myyvät osakkeita, optioita, valuuttoja ja futuureja yhden päivän sisällä. Se on korkean riskin ja korkean tuoton kaupankäyntityyppi, joka vaatii merkittävää tietoa, kokemusta ja kurinalaisuutta. Tässä artikkelissa käsittelemme päiväkaupan perusperiaatteet ja vastaamme joihinkin yleisiin tähän kaupankäyntityyliin liittyviin kysymyksiin.

Päiväkaupan perusperiaatteet

Päiväkauppiaat käyttävät erilaisia ​​teknisiä analyysityökaluja ja strategioita kaupankäyntimahdollisuuksien tunnistamiseen. Jotkut päiväkaupassa käytetyistä yleisistä strategioista ovat:

  • Scalping: Tämä strategia sisältää lukuisten kauppojen tekemisen lyhyessä ajassa, jotta voit hyötyä pienistä hintaliikkeistä.
  • Momentum-kaupankäynti: Tämä strategia sisältää osakkeiden ostamisen, joiden trendi on ylöspäin, ja osakkeiden myymistä, jotka ovat trendikkäitä.
  • Vastakkainen kaupankäynti: Tämä strategia sisältää ylimyytyjen osakkeiden ostamisen ja yliostettujen osakkeiden myymisen.

Päiväkauppiaat luottavat kaavioihin ja teknisiin indikaattoreihin tehdäkseen päätöksensä. Joitakin yleisiä päiväkaupassa käytettyjä teknisiä indikaattoreita ovat liikkuvat keskiarvot, suhteellinen voimaindeksi (RSI) ja Bollingerin nauhat. Päiväkauppiailla on myös oltava hyvä käsitys markkinatrendeistä, uutisista ja talousindikaattoreista voidakseen tehdä tietoisia kaupankäyntipäätöksiä.

Päiväkauppiailla on oltava hyvä käsitys riskienhallinnasta. Heidän on tiedettävä, milloin leikata tappioita ja milloin ottaa voittoja. Päiväkauppiailla on myös oltava hyvä käsitys marginaalikaupasta, koska monet päiväkauppiaat käyttävät marginaalia kaupankäyntipääomansa kasvattamiseen.

UKK

1. Onko päiväkauppa laillista?

Kyllä, päiväkauppa on laillista, mutta sitä säätelevät Securities and Exchange Commission (SEC) ja Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) varmistaakseen, että kauppiaat noudattavat tiukkoja sääntöjä ja määräyksiä.

2. Kuinka paljon rahaa tarvitsen päiväkaupan aloittamiseen?

Päiväkaupankäynnin aloittamiseen tarvittava rahamäärä riippuu yksittäisen kauppiaan kaupankäyntistrategiasta, riskinsietokyvystä ja kokemuksesta. Useimmat välittäjät vaativat kuitenkin 25 000 dollarin vähimmäistilin saldon mallipäiväkauppiailta.

3. Mitkä ovat päiväkaupan riskit?

Päiväkauppa on korkean riskin ja korkean tuoton kaupankäynnin tyyppi. Joitakin päiväkaupan riskejä ovat markkinoiden epävakaus, asianmukaisen riskienhallinnan puute ja tunteellinen kaupankäynti. Päiväkauppiaat voivat menettää merkittäviä summia rahaa, jos heillä ei ole asianmukaista riskinhallintaa ja kurinalaisuutta.

4. Voinko ansaita elantoni päiväkaupalla?

Kyllä, päiväkaupalla on mahdollista ansaita elantonsa, mutta se vaatii huomattavan määrän tietoa, kokemusta ja kurinalaisuutta. Menestyvällä päiväkauppiaalla on oltava kannattava kaupankäyntistrategia, asianmukainen riskienhallinta ja tunteiden hallinta.

5. Mitkä ovat päiväkaupan verovaikutukset?

Päiväkauppa on pääomatuloveron alainen. Maksetun veron määrä riippuu elinkeinonharjoittajan veroluokista ja osakkeiden säilytysajasta. Elinkeinonharjoittajien tulee neuvotella veroasiantuntijan kanssa ymmärtääkseen verovelvollisuutensa.

Johtopäätös

Päiväkaupankäynti on korkean riskin ja korkean tuoton kaupankäynnin tyyppi, joka vaatii merkittävää tietoa, kokemusta ja kurinalaisuutta. Kauppiailla on oltava hyvä käsitys teknisestä analyysistä, riskienhallinnasta ja markkinatrendeistä voidakseen tehdä tietoisia kaupankäyntipäätöksiä. Heidän on myös oltava tietoisia päiväkaupankäyntiin liittyvistä riskeistä, mukaan lukien markkinoiden epävakaus ja emotionaalinen kaupankäynti. Oikealla strategialla ja kurilla on kuitenkin mahdollista ansaita elantonsa päiväkaupasta.