Mitä tarkoittaa Nissan

Nissan on suosittu japanilainen monikansallinen autonvalmistaja, joka valmistaa joitain maailman halutuimmista autoista. Yritys perustettiin vuonna 1933 ja siitä on sittemmin tullut merkittävä toimija maailmanlaajuisessa autoteollisuudessa. Moni ei kuitenkaan tiedä Nissan-nimen tarinaa ja sen merkitystä. Tässä artikkelissa perehdymme yrityksen nimen alkuperään ja merkitykseen sekä vastaamme joihinkin Nissania koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Nissan-nimen alkuperä

Nimi Nissan ei ollut yrityksen alkuperäinen nimi. Yritys aloitti nimellä Kwaishinsha Motorcar Works vuonna 1911, mutta nimi muutettiin myöhemmin DAT Motorcar Co. Ltd:ksi vuonna 1925. Nimi DAT johdettiin yrityksen kolmen sijoittajan nimikirjaimista – Den, Aoyama ja Takeuchi. Yritys valmisti autoja tuotenimellä DAT vuoteen 1931 asti, jolloin se fuusioitui toisen autonvalmistajan Jitsuyo Jidosha Co. Ltd:n kanssa ja muodosti uuden yrityksen nimeltä Nissan Motor Co. Ltd.

Nissan-nimi otettiin käyttöön uuden yrityksen tuotenimeksi ja johdettiin uuden yrityksen toimipaikan lyhenteestä Nihon Sangyo. Sangyo on japania ja tarkoittaa teollisuutta, ja Nihon Sangyo tarkoittaa japanilaista teollisuutta. Nissan-nimi luotiin ottamalla Nihonin kaksi ensimmäistä tavua ja Sangyon kaksi ensimmäistä tavua ja yhdistämällä ne, jolloin syntyi nimi Nissan.

Nissan-nimen merkitys

Nissan-nimellä on yritykselle merkittävä merkitys. Se ei ainoastaan ​​edusta yrityksen japanilaista perintöä, vaan se symboloi myös yrityksen sitoutumista innovaatioihin, laatuun ja luotettavuuteen. Yritys on rakentanut mainetta korkealaatuisten, luotettavien, kestävien ja teknisesti edistyneiden ajoneuvojen valmistajana. Nissan-nimestä on tullut synonyymi näille ominaisuuksille, ja yritys jatkaa nimensä mukaista tänä päivänä.

UKK

1. Mitä Nissan-logo tarkoittaa?

Nissan-logo on pyöreä merkki, jossa on kolme soikeaa muotoa, jotka on järjestetty V-muotoon. Tunnus edustaa yksinkertaistamista yrityksen brändinimestä, joka oli alun perin Nihon Sangyo. Merkin kolme soikeaa edustavat yhtiön kolmea ydinarvoa: luottamusta, laatua ja teknologiaa.

2. Mikä on Nissanin suosituin auto?

Suosituin Nissanin valmistama auto on Nissan Altima. Altima on keskikokoinen sedan, joka on ollut tuotannossa vuodesta 1992 ja on jatkuvasti ollut yksi myydyimmistä autoista Yhdysvalloissa.

3. Mihin maihin Nissan vie autojaan?

Nissan vie autojaan yli 160 maahan maailmanlaajuisesti, mukaan lukien Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Meksikoon, Japaniin, Kiinaan ja Eurooppaan.

4. Tuottaako Nissan sähköautoja?

Kyllä, Nissan valmistaa sähköautoja, mukaan lukien täyssähköinen Nissan Leaf ja hybridi Nissan Rogue.

5. Onko Nissan osa suurempaa yritystä?

Kyllä, Nissan on osa Renault–Nissan–Mitsubishi Alliancea, joka on ranskalaisen autonvalmistajan Renaultin, japanilaisen autovalmistajan Nissanin ja japanilaisen autovalmistajan Mitsubishi Motorsin välinen globaali strateginen kumppanuus.

6. Mikä on vanhin edelleen tuotannossa oleva Nissan-automalli?

Vanhin edelleen tuotannossa oleva Nissan-automalli on Nissan Patrol. Patrol on ollut tuotannossa vuodesta 1951, ja se on suosittu SUV-malli, jota myydään monissa maissa ympäri maailmaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että nimi Nissan on johdettu lyhenteestä yrityksen sijainnista Japanissa, Nihon Sangyo. Nimi symboloi innovatiivisuutta, laatua ja luotettavuutta, ja yritys on rakentanut mainetta valmistaessaan autoja, jotka ilmentävät näitä ominaisuuksia. Nykyään yritys valmistaa edelleen korkealaatuisia ajoneuvoja, jotka ovat teknisesti edistyksellisiä, luotettavia ja kestäviä.