Mitä tarkoittaa Netflix and Chill

Jos olet viettänyt jonkin verran aikaa sosiaalisessa mediassa tai puhunut ihmisten kanssa, olet todennäköisesti kuullut lauseen ”Netflix and chill”. Mutta mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa? Onko se vain vaaraton tapa katsella elokuvia vai onko siinä jotain muutakin? Tässä artikkelissa tutkimme ilmauksen alkuperää ja konnotaatioita sekä tarjoamme joitain usein kysyttyjä kysymyksiä.

Alkuperät

Ilmauksen tarkka alkuperä on epäselvä, mutta se tuli suosituksi sosiaalisessa mediassa 2010-luvun alussa. Ilmaus ”Netflix and chill” viittaa tyypillisesti jonkun kutsumiseen katsomaan Netflixiä tarkoituksena olla tekemisissä tai harrastaa seksiä. Lause on sittemmin muutettu meemiksi ja sitä on käytetty lukemattomissa Internet-vitsissä ja popkulttuuriviittauksissa.

Konnotaatiot

Vaikka jotkut saattavat käyttää ilmausta harmittomasti, ”Netflix and chill” on tullut synonyymiksi yhteydenpitoon tai seksuaaliseen toimintaan. Tämän vuoksi lausetta voidaan pitää sopimattomana tai epäkunnioittavana joillekin. On tärkeää kommunikoida kumppanisi kanssa aikeistasi ja rajoistasi, ennen kuin kutsut hänet Netflixiin ja chilliin.

UKK

Onko ”Netflix and chill” vain elokuvien katselua?

Vaikka Netflixiä on mahdollista katsoa ilman taka-ajatuksia, ilmaisu ”Netflix and chill” on liitetty aikomukseen olla yhteydessä tai harjoittaa seksuaalista toimintaa.

Onko ”Netflix and chill” sopivaa käytettäväksi jonkun kanssa, jota et tunne kovin hyvin?

Ei. Ilmausta ”Netflix and chill” tulisi käyttää vain sellaisen henkilön kanssa, jonka kanssa olet mukava ja tuttu, ja sen jälkeen, kun olet keskustellut aikeistasi ja rajoistasi.

Miten ilmoitan aikeistani ja rajoistani jollekin, jonka kanssa haluan ”Netflixiä ja rentoutua”?

Ole rehellinen ja selkeä mitä etsit ja mikä et ole tyytyväinen. Viestintä on avainasemassa kaikissa suhteissa tai kohtaamisissa.

Mitä vaihtoehtoja ”Netflix and chill” on?

Jos etsit yksinkertaisempaa tapaa ilmaista aikomuksiasi, yritä kysyä joltakulta, haluaako hän ”hengailla” vai ”katsoa elokuvaa”. On tärkeää olla rehellinen ja selkeä aikeistasi, samalla kun kunnioitat jonkun rajoja ja mukavuustasoa.