Mitä tarkoittaa NASA

NASA, lyhenne sanoista National Aeronautics and Space Administration, on Yhdysvaltain valtion virasto, joka vastaa maan siviilialan avaruustutkimuksesta. Vuonna 1958 perustettu NASA on ollut ihmisten avaruuslentojen eturintamassa ja tutkinut aurinkokuntaamme ja sen ulkopuolella. NASAn tehtävänä on edistää tieteen, teknologian ja tutkimustoiminnan kehitystä parantaakseen tietämystä ja ymmärrystä maailmankaikkeudesta.

Lyhenteen ymmärtäminen: Mitä kukin kirjain tarkoittaa?

Lyhenne NASA koostuu neljästä kirjaimesta, joilla jokaisella on oma merkityksensä. Tässä on erittely siitä, mitä kukin kirjain tarkoittaa: – Kansallinen: Viittaa viraston kansalliseen soveltamisalaan ja keskittyy edustamaan Yhdysvaltoja. – Ilmailu: Viittaa lennon tutkimukseen Maan ilmakehän sisällä. – Avaruus: Viittaa ulkoavaruuden tutkimiseen ja tutkimiseen Maan ilmakehän ulkopuolella. – Hallinto: Viittaa NASAn päivittäisten toimintojen hallintaan ja koordinointiin.

Usein kysytyt kysymykset NASAsta

Mikä on NASA:n päätavoite?

NASAn päätavoite on edistää tieteen, teknologian ja tutkimustoiminnan kehitystä universumin tietämyksen ja ymmärryksen lisäämiseksi.

Mistä NASA tunnetaan parhaiten?

NASA tunnetaan parhaiten ihmisten avaruuslentojen edelläkävijänä, ensimmäisen amerikkalaisen astronautin laukaisemisesta avaruuteen ja ihmisten laskeutumisesta kuuhun. NASA on myös tunnustettu lukuisista tieteellisistä löydöistä, ja se on parantanut tietämyksemme ja ymmärrystämme maailmankaikkeudesta.

Mitkä ovat NASAn tämän hetken projekteja?

NASA:lla on useita meneillään olevia projekteja, mukaan lukien Artemis-ohjelma, jonka tavoitteena on palauttaa ihmiset kuuhun vuoteen 2024 mennessä, ja Mars 2020 -tehtävä, jonka tavoitteena on tutkia ja tutkia punaista planeettaa.

Tekeekö NASA yhteistyötä muiden avaruusjärjestöjen kanssa?

Kyllä, NASA tekee yhteistyötä muiden avaruusjärjestöjen kanssa ympäri maailmaa, mukaan lukien Euroopan avaruusjärjestö, Japan Aerospace Exploration Agency ja Kanadan avaruusjärjestö. Yhteistyö mahdollistaa asiantuntemuksen, resurssien ja tiedon jakamisen avaruustutkimuksen ja tieteellisten löytöjen edistämiseksi.

Voinko työskennellä NASAlle?

Kyllä, NASA tarjoaa laajan valikoiman työmahdollisuuksia henkilöille, joilla on erilainen tausta ja taito. Vieraile heidän verkkosivuillaan saadaksesi lisätietoja nykyisistä avoimista työpaikoista ja hakemisesta.

Kuinka pysyn ajan tasalla NASAn viimeisimmistä uutisista ja löydöistä?

Voit pysyä ajan tasalla NASAn viimeisimmistä uutisista ja löydöistä vierailemalla heidän verkkosivustollaan, sosiaalisen median kanavilla ja tilaamalla heidän sähköpostiuutiskirjeensä. Voit myös katsoa suoraa lähetystä NASA:n tapahtumista, laukaisuista ja tehtävistä NASA TV:ssä.