Mitä tarkoittaa mikrofobia

Mikrofobia, joka tunnetaan myös pienten asioiden pelkona, on voimakasta pelkoa tai ahdistusta, joka liittyy pieniin esineisiin, olentoihin tai kuvioihin. Tämä pelko on irrationaalinen ja hallitsematon reaktio, joka voi vaikuttaa ihmisen jokapäiväiseen elämään ja estää häntä osallistumasta jokapäiväiseen toimintaan.

Mikrofobian oireet

 • Paniikkikohtaukset
 • Hengenahdistus
 • Keskittymiskyvyttömyys
 • Lisääntynyt syke
 • Hikoilu tai vapina
 • Pelon tai hermostuneisuuden tunne

Mikrofobian syyt

Mikrofobialle ei ole olemassa yksiselitteisiä syitä, mutta se voi kehittyä aiemmista traumaattisista kokemuksista, kuten lapsuuden onnettomuuksista tai eläinten puremista, tai todistamalla jonkun muun kokevan tällaisia ​​kokemuksia. Mikrofobia voi olla myös geneettistä, ja jotkut tutkimukset osoittavat, että yksilöt voivat periä sen vanhemmiltaan.

Mikrofobian hoito

Mikrofobia on hoidettavissa, ja selviytymisstrategioita voidaan kehittää kognitiivis-käyttäytymisterapian avulla. Altistusterapiaa voidaan käyttää myös auttamaan potilaan herkistymisessä kohteelle, jota hän pelkää. Hoidon avuksi voidaan joskus määrätä lääkkeitä, kuten ahdistuneisuuslääkkeitä tai masennuslääkkeitä.

UKK

 1. Voiko mikrofobiaa parantaa?
 2. Mikrofobiaan ei ole lopullista parannuskeinoa, mutta sitä voidaan hoitaa kognitiivis-käyttäytymisterapialla ja lääkkeillä.

 3. Mitä yleisiä pieniä asioita ihmiset pelkäävät?
 4. Joitakin asioita, joita ihmiset yleensä pelkäävät, ovat pienet hyönteiset, neulat, pienet reiät, pienet kuviot ja jopa pienet huoneet tai tilat.

 5. Mitä minun pitäisi tehdä, jos minulla on mikrofobia?
 6. Sinun tulee neuvotella mielenterveysalan ammattilaisen kanssa, joka pystyy diagnosoimaan ja kehittämään yksilöllisiä hoitovaihtoehtoja.

 7. Onko mikrofobia yleistä?
 8. Mikrofobia ei ole yhtä yleinen kuin muut fobiat, mutta se voi silti vaikuttaa huomattavaan määrään yksilöitä.

 9. Onko mikrofobia vaarallinen?
 10. Mikrofobia ei ole itsessään vaarallinen, mutta se voi aiheuttaa äärimmäistä ahdistusta, joka voi johtaa muihin terveysongelmiin, jos sitä ei hoideta.