Mitä tarkoittaa Loot

”Loot” on termi, jota käytetään usein populaarikulttuurissa, erityisesti videopeleissä ja elokuvissa. Se viittaa esineisiin tai palkintoihin, joita pelaajat tai hahmot keräävät voitettuaan vihollisia tai suorittaessaan tehtäviä.

Määritelmä Loot

Oxford English Dictionaryn mukaan ”loot” eli ”ryöstö” määritellään seuraavasti:

”Tavarat, erityisesti yksityisomaisuus, otettu viholliselta sodassa; ryöstää.”

Videopelien ja elokuvien yhteydessä ’ryöstöllä’ tarkoitetaan esineitä, joita pelaajat tai hahmot keräävät pelin aikana. Tämä sisältää aseita, panssareita, aarteita ja muita esineitä, joita voidaan käyttää pelin edetmiseen tai pelaajan kykyjen parantamiseen.

Lootin selitys

Videopeleissä ryöstö saadaan yleensä vihollisten voittamisen tai tehtävän suorittamisen jälkeen. Se on avainmekaniikka monissa peleissä, koska pelaajat ovat usein motivoituneita keräämään mahdollisimman paljon saaliita parantaakseen hahmojaan ja edistyäkseen pelissä.

Elokuvissa ryöstöä näytetään usein palkintona hahmoille sen jälkeen, kun he ovat onnistuneet suorittamaan ryöstön tai ryöstön. Saalis voi sisältää käteistä, jalokiviä tai muita arvokkaita esineitä.

Esimerkkejä Lootista

Joitakin esimerkkejä ryöstöstä suosituissa videopeleissä ovat:

  • Aseet ja panssarit World of Warcraftissa
  • Tomb Raiderin aarre ja esineet
  • Pommit ja nuolet The Legend of Zelda -sarjassa

Joitakin esimerkkejä suosittujen elokuvien ryöstöstä ovat:

  • Käteistä ja jalokiviä Ocean’s Elevenissä
  • Kulta ja jalometallit Italian Jobissa
  • Taideteoksia ja historiallisia esineitä Thomas Crown Affairissa

UKK

Mikä on sanan ”ryöstö” alkuperä?

Sana ”ryöstö” tulee hindin sanasta ”lut”, joka tarkoittaa ”ryöstää”. Sitä käytettiin ensimmäisen kerran englanniksi Intian siirtomaavallan aikana.

Voiko ryöstö olla virtuaalista?

Kyllä, videopeleissä ryöstö on usein virtuaalisia esineitä, joita pelaajat keräävät. Nämä voivat sisältää aseita, esineitä tai muita palkintoja, joita voidaan käyttää pelissä.

Pidetäänkö varastamista ryöstönä?

Varastamista ei pidetä ryöstönä, koska ryöstö saadaan yleensä lyötyiltä vihollisilta tai suoritetuilta tehtäviltä. Varastamista voidaan kuitenkin pitää laittomana tapana hankkia saaliista.