Mitä tarkoittaa Hitscan

Mitä tulee ammuntapeleihin, hitscan on yleisesti käytetty mekaniikka, joka määrittää osuvatko pelaajan laukaukset maaliin vai eivät. Tässä artikkelissa tutkimme hitscanin perusteita ja sen toimintaa videopeleissä.

Mikä on Hitscan?

Hitscan on videopeleissä käytettävä ammuntamekaniikka, joka laskee osuuko pelaajan laukaus maaliin vihollisen sijainnin ja aseen laukaisukulman perusteella. Se laskee osuuko laukaus maaliin reaaliajassa, toisin kuin muut ammuntamekaniikat, kuten ammuspohjaiset järjestelmät, jotka edellyttävät, että pelaaja ottaa huomioon matka-ajan.

Kun pelaaja ampuu hitscan-aseella, laukaus lähetetään suoraan pelaajan aseesta kohteen asentoon. Jos kohde on kantaman sisällä eikä suojan takana, se vaurioittaa. Tätä mekaniikkaa käytetään yleisesti ensimmäisen persoonan räiskintäpeleissä tarjoamaan realistisemman lähestymistavan ampumiseen.

Miten Hitscan toimii?

Hitscan toimii ottamalla pelaajan aseen asennon ja kulman sekä laskemalla osuuko laukaus maaliin näiden tekijöiden perusteella. Jos kohde on kantaman sisällä ja sillä on näkökenttä pelaajaan, laukaus osuu.

Tämä tekee hitscanista erittäin nopean ja tarkan ammuntamekaanikon, koska se ei vaadi luotien matka-aikaa. Se tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että hitscan-aseiden hyökkäyksiä voi olla vaikeampi välttää, koska ne voivat osua kohteeseen lähes välittömästi.

Hitscan vs. projektiilipohjaiset järjestelmät

Videopeleissä on kaksi päätyyppiä ammuntamekaniikkaa – hitscan ja ammuspohjaiset järjestelmät. Ammuspohjaiset järjestelmät edellyttävät, että pelaaja ottaa huomioon matka-ajan ja pyrkii ennen tavoitettaan sopeutuakseen siihen. Tämä näkyy yleisesti peleissä, kuten Fortnite ja Overwatch.

Hitscania sitä vastoin käytetään peleissä, kuten Counter-Strike ja Call of Duty. Se tarjoaa realistisemman lähestymistavan ampumiseen, koska pelaajan ei tarvitse ottaa huomioon ammuksen matka-aikaa.

Hitscanin yleiset käyttötavat peleissä

Hitscania käytetään yleisesti ensimmäisen persoonan räiskintäpeleissä realistisemman lähestymistavan ampumiseen. Sitä käytetään usein luoteja ampuvissa aseissa, kuten pistooleissa, kivääreissä ja konekivääreissä. Sitä voidaan käyttää myös lähitaisteluaseissa, kuten veitsissä ja kirveissä.

Hitscania käytetään yleisesti myös lyhyen kantaman aseissa, koska se mahdollistaa nopeamman ja tarkemman ampumisen verrattuna ammuspohjaisiin järjestelmiin.

UKK

Voivatko hitscan-aseet jättää väliin?

Ei, hitscan-aseet eivät missaa kohteitaan, jos vihollinen on kantaman sisällä ja hänellä on näköyhteys pelaajaan. Jotkin pelit voivat kuitenkin sisältää muuntajia, kuten rekyyliä, luodin leviämistä tai vaurioiden putoamista, mikä voi aiheuttaa vähemmän vahinkoa tai tarkkuutta.

Voidaanko osumia torjua?

Kyllä, hitscan voidaan torjua käyttämällä suojaa tai liikkumalla arvaamattomalla tavalla, mikä vaikeuttaa vihollisen laukausta. On myös syytä huomata, että tietyt kyvyt tai aseet, kuten kilvet, soihdut ja savukranaatit, voivat torjua hitscan.

Onko hitscan parempi kuin ammuspohjaiset järjestelmät?

Tähän kysymykseen ei ole lopullista vastausta, koska sekä hitscan- että ammuspohjaisilla järjestelmillä on hyvät ja huonot puolensa. Hitscan on yleensä tarkempi ja nopeampi, joten se on ihanteellinen lyhyen ja keskipitkän kantaman aseille. Ammuspohjaiset järjestelmät ovat monipuolisempia ja vaativat enemmän taitoa tehokkaaseen käyttöön, joten ne ovat ihanteellisia pitkän kantaman aseille tai aseille, joilla on erityiskykyjä.

Kuinka parannat hitscan-tavoitteesi peleissä?

Hitscan-tavoitteesi parantaminen vaatii harjoittelua ja johdonmukaisuutta. Vinkkejä tavoitteesi parantamiseen ovat mukautetun pelin luominen harjoittelua varten, hiiren herkkyyden säätäminen, harjoitustilan käyttö ja säännöllinen pelaaminen lihasmuistin rakentamiseksi.

Mitkä ovat suosittuja hitscan-aseita videopeleissä?

Joitakin suosittuja hitscan-aseita videopeleissä ovat:

  • AK-47 Counter-Strikessa
  • M16 Call of Dutyssa
  • Enforcer Unreal Tournamentissa
  • Pistooli Halossa

Johtopäätös

Hitscan on videopeleissä laajalti käytetty ammuntamekaniikka, joka laskee osuuko pelaajan laukaus maaliin pelaajan aseen asennon ja kulman perusteella. Se on nopea ja tarkka kuvausjärjestelmä, joka tarjoaa realistisemman lähestymistavan ampumiseen. Hitscanin toiminnan tunteminen voi parantaa pelattavuuttasi ja auttaa sinua ymmärtämään paremmin suosikkifirman räiskintäpeliesi takana olevia mekaniikkoja.