Mitä tarkoittaa Hanoi Rocks

Hanoi Rocks oli suomalainen helsinkiläinen rock-yhtye, joka perustettiin vuonna 1979. Bändi oli yksi suomalaisen glam rockin pioneereista ja toimi aina vuoteen 2009 saakka. Bändi tunnetaan parhaiten energisistä ja viihdyttävistä live-esityksistään, tarttuvista kappaleistaan ​​ja räikeästä imagosta. .

Nimen ”Hanoi Rocks” valitsi yhtyeen perustaja ja kitaristi Andy McCoy kunnianosoituksena Vietnamin pääkaupungille. McCoy selitti haastattelussa, että häntä inspiroi Vietnamin sota ja vietnamilaisten sitkeys, joka taisteli amerikkalaisia ​​joukkoja vastaan. Hän halusi luoda bändin, joka ilmentää samaa henkeä ja voimaa.

Hanoi Rocks saavutti suosiota 1980-luvulla albumeillaan ”Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks” (1981) ja ”Two Steps from the Move” (1984). Bändin imago, joka sisälsi voimakkaasti meikattuja kasvoja, nahkaa ja isoja hiuksia, hämmenti usein heidän amerikkalaisia ​​fanejaan, jotka tunsivat paremmin sen ajan punk- ja metallikohtaukset.

Bändin menestys katkesi vuonna 1984, kun heidän rumpalinsa Nicholas Dingley (tunnetaan paremmin nimellä Razzle) kuoli auto-onnettomuudessa ajaessaan Mötley Crüen Vince Neilin kanssa. Hanoi Rocks yritti jatkaa uuden rumpalin kanssa, mutta ei koskaan saanut alkuperäistä vauhtiaan takaisin. Bändi jatkoi soittamista ja äänittämistä, kunnes he ilmoittivat jäähyväiskiertueestaan ​​vuonna 2008.

UKK

Mikä oli Hanoi Rocksin musiikkityyli?

Hanoi Rocks tunnettiin ainutlaatuisesta sekoituksestaan ​​glam rockia, punk rockia ja hard rockia.

Mikä oli Hanoi Rocksin menestynein albumi?

Bändin menestynein albumi oli ”Two Steps from the Move” (1984), joka nousi Suomen albumilistan kolmannelle sijalle.

Ketkä olivat Hanoi Rocksin jäseniä?

Hanoi Rocksin alkuperäiset jäsenet olivat:

  • Michael Monroe – laulu, saksofoni, huuliharppu
  • Andy McCoy – kitara
  • Nasty Suicide – rytmikitara
  • Sam Yaffa – basso
  • Razzle – rummut

Mitä tapahtui Hanoi Rocksille Razzlen kuoleman jälkeen?

Bändi yritti jatkaa uuden rumpalin, Blair Parkesin, kanssa, mutta ei koskaan saanut alkuperäistä vauhtiaan takaisin. Bändi jatkoi soittamista ja äänittämistä, kunnes he ilmoittivat jäähyväiskiertueestaan ​​vuonna 2008.

Vaikuttiko Hanoi Rocks muihin bändeihin?

Kyllä, Hanoi Rocks on vaikuttanut moniin muusikoihin ja bändeihin, mukaan lukien Guns N’ Roses, Nirvana ja The Darkness.