Mitä tarkoittaa CTA

CTA on lyhenne sanoista Call to Action. Se on markkinointitermi, jota käytetään viittaamaan sanoihin tai lauseisiin, jotka kehottavat käyttäjää ryhtymään toimiin. Toimintakehotus kertoo käyttäjälle, mitä hänen tulee tehdä seuraavaksi, joko tilata uutiskirje, ostaa tuote, ladata ilmainen kokeiluversio tai vain oppia lisää tietystä aiheesta. Toimintakehotuksen tavoitteena on rohkaista käyttäjää ryhtymään tiettyyn toimintoon, joka lopulta auttaa häntä muuttumaan asiakkaaksi.

Miksi CTA on niin tärkeä?

Vahva toimintakehotus (CTA) voi vaikuttaa siihen, että käyttäjät saadaan toimimaan verkkosivustollasi. Ilman tehokasta toimintakehotusta verkkosivustosi vierailijat eivät välttämättä tiedä, mitä haluat heidän tekevän seuraavaksi, tai he voivat tuntea epävarmuutta ryhtyäkseen jatkotoimiin asiakkaiksi muuttumisen edistämiseksi. Toimintakehotus auttaa ohjaamaan käyttäjiä ostoprosessin läpi ja antaa heille selkeän käsityksen siitä, mitä he voivat odottaa sitoutuessaan brändiisi. Tämän seurauksena hyvin laadittu toimintakehotus voi auttaa parantamaan verkkosivustosi tulosprosentteja ja parantamaan yrityksesi tulosta.

Kuinka luoda tehokas toimintakehotus?

Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit luoda tehokkaan toimintakehotuksen:

  • Aloita vahvalla toimintaverbillä: Aloita toimintakehotus toimintaverbillä, joka välittää halutun toiminnan. Esimerkiksi ”Rekisteröidy nyt”, ”Rekisteröidy tänään”, ”Lataa e-kirja”.
  • Keskity etuihin: Korosta halutun toiminnan hyötyjä. Tämä auttaa näyttämään käyttäjille, mitä se hyödyttää hyödyntämällä tarjoustasi.
  • Käytä selkeää ja tiivistä kieltä: Varmista, että toimintakehotus on helppo ymmärtää. Käytä selkeää ja tiivistä kieltä, jota on helppo lukea ja sulattaa.
  • Tee siitä erottuva: Käytä visuaalisesti houkuttelevia elementtejä, kuten kontrastivärejä, lihavoitua tai kursivoitua tekstiä tai erikoisgrafiikkaa, jotta toimintakehotus erottuu sivulla.
  • Testaa eri versioita: Kokeile toimintakehotuksen eri muunnelmia nähdäksesi, mikä toimii parhaiten. A/B-testauksen avulla voit vertailla eri versioiden tehokkuutta ja tehdä tietopohjaisia ​​päätöksiä.

Usein kysytyt kysymykset toimintakehotuksesta

1. Mikä on tehokkain toimintakehotus?

On olemassa useita tehokkaita toimintakehotuksia, jotka ovat osoittautuneet toimiviksi hyvin eri yrityksissä. Joitakin suosittuja toimintakehotuksia ovat ”Osta nyt”, ”Liity nyt”, ”Rekisteröidy ilmaiseksi” ja ”Lisätietoja”.

2. Voiko yhdellä sivulla olla useita toimintakehotuksia?

Kyllä, yhdellä sivulla voi olla useita toimintakehotuksia. Varmista kuitenkin, että jokainen toimintakehotus on ainutlaatuinen ja pyrkii saavuttamaan tietty tavoite. Liian monta toimintakehotusta sivulla voi olla ylivoimaista käyttäjälle, ja se voi heikentää toimintakehotusten tehokkuutta.

3. Pitäisikö minun käyttää CTA:ta sähköpostimarkkinointikampanjoissani?

Kyllä, toimintakehotusten sisällyttäminen sähköpostimarkkinointikampanjoihisi on välttämätöntä. Hyvin muotoiltu toimintakehotus voi auttaa tilaajiasi tekemään haluamasi toiminnot, kuten ostoksen, vierailemaan verkkosivustollasi tai ilmoittautumaan tapahtumaan. Varmista, että toimintakehotus on selkeä ja ytimekäs ja helppo havaita, jotta lukijat tietävät, mitä tehdä seuraavaksi.

4. Miksi toimintakehotuksen sijoittaminen on niin tärkeää?

Toimintakehotuksen sijoittaminen on välttämätöntä, koska käyttäjät tuottavat todennäköisemmin, kun he näkevät toimintakehotuksen oikeaan aikaan. Esimerkiksi toimintakehotuksen sijoittaminen sivun alareunaan voi toimia hyvin, kun käyttäjät ovat jo olleet vuorovaikutuksessa verkkosivustosi kanssa ja ovat valmiita ryhtymään haluttuihin toimiin. Jos käyttäjät ovat kuitenkin ostoprosessin alkuvaiheessa, toimintakehotuksen sijoittaminen liian aikaisin voi tuntua pakottavalta. Keskity sijoittamaan toimintakehotus oikeaan kontekstiin, jossa käyttäjä on valmis ottamaan seuraavan askeleen.