Mitä tarkoittaa COD

Jos olet kuten useimmat ihmiset, olet luultavasti nähnyt lyhennettä COD käytettynä tekstiviesteissä, sosiaalisen median viesteissä ja jopa jokapäiväisissä keskusteluissa. Mutta mitä COD tarkalleen ottaen tarkoittaa?

Alkeimmalla tasollaan COD tarkoittaa postiennakkomaksua. Se on termi, jota käytetään yleisesti verkkokaupan ja verkkokaupan maailmassa, jossa se viittaa maksutapaan, joka edellyttää ostajan maksavan ostostaan ​​toimituksen yhteydessä.

Vaikka COD liittyy tyypillisesti verkkokauppaan, se on myös termi, jota käytetään myös muissa yhteyksissä. Tässä oppaassa tarkastellaan tarkemmin, mitä COD tarkoittaa, sen eri käyttötarkoituksia ja joitain termiin liittyviä yleisiä kysymyksiä.

Mitä Postiennakko tarkoittaa?

Postiennakko eli COD on maksutapa, jota käytetään verkkokaupoissa ja verkkokaupassa. Kun ostaja valitsee maksutavaksi COD:n, hän suostuu maksamaan ostostaan ​​toimituksen yhteydessä. Tämä tarkoittaa, että heitä ei veloiteta ennen kuin he ovat vastaanottaneet tilauksensa postitse tai lähettäjältä.

Vaikka COD on edelleen suosittu maksutapa monissa osissa maailmaa, se on yhä harvinaisempi Yhdysvalloissa ja muissa kehittyneissä maissa, joissa useimmat kuluttajat käyttävät luotto- tai pankkikortteja verkko-ostoksiakseen.

COD:n muut merkitykset

Postiennakko on lyhenteen COD yleisin käyttö, mutta se ei ole ainoa merkitys, joka termillä voi olla. Muita mahdollisia COD:n merkityksiä ovat:

  • Call of Duty, suosittu ensimmäisen persoonan räiskintäpeli
  • Kuolinsyy, lääketieteellinen termi, jota käytetään kuvaamaan syytä, miksi joku on kuollut
  • Cash on demand, termi, jota käytetään rahoitusalalla kuvaamaan lainoja ja muita rahoitustuotteita, jotka myönnetään lyhyellä varoitusajalla
  • Suunnanmuutos, urheilussa ja ilmailussa käytetty termi kuvaamaan kurssin tai lentoradan muutosta

Usein kysyttyä COD:sta

K: Onko COD edelleen yleinen maksutapa?

V: Vaikka COD:tä käytetään edelleen monissa osissa maailmaa, se on yhä vähemmän yleistä kehittyneissä maissa, kuten Yhdysvalloissa. Useimmat näiden maiden kuluttajat käyttävät luotto- tai pankkikortteja verkko-ostoksiakseen.

K: Onko COD turvallinen maksutapa?

V: Vaikka COD:ta pidetään yleensä turvallisena maksutapana, siihen liittyy joitain riskejä. Esimerkiksi jos ostajalla ei ole tarpeeksi käteistä ostoksen maksamiseen, myyjä voi jäädä maksutta. Lisäksi jotkut huijarit voivat yrittää käyttää COD:ta petoksen tekemiseen tilaamalla tuotteita ja kieltäytymällä maksamasta niitä toimituksen yhteydessä.

K: Mitä vaihtoehtoja COD:lle on?

V: Joitakin suosituimpia vaihtoehtoja COD:lle ovat luotto- ja pankkikortit, PayPal ja muut digitaaliset maksutavat. Nämä maksutavat ovat yleensä turvallisempia kuin COD ja tarjoavat enemmän mukavuutta sekä ostajille että myyjille.