Mitä tarkoittaa Burzum

Burzum on norjalainen black metal -yhtye, joka tunnetaan kiistanalaisesta historiastaan. Varg Vikernes perusti yhtyeen vuonna 1991, ja se saavutti nopeasti suosiota black metal -skenessä. Bändin perintöä kuitenkin turmelevat Vikernesin rikolliset toimet, joihin kuuluvat murhat, tuhopoltot ja uusnatsi-ideologioiden edistäminen.

Nimellä Burzum on syvä merkitys, ja sen alkuperän ymmärtäminen yhtyeen filosofian ymmärtämiseksi on välttämätöntä. Burzum on sana JRR Tolkienin Taru sormusten herrasta, joka tarkoittaa ”pimeyttä” mustalla puheella, jota paha Sauron ja hänen seuraajansa käyttivät. Vikernes valitsi nimen kuvastamaan bändin synkkää ja mystistä tunnelmaa, mutta hän otti sen myös henkilökohtaiseksi salanimeksi.

Tummista konnotaatioistaan ​​huolimatta Burzum-nimi on inspiroinut monia taiteilijoita ja muusikoita. Siihen viitataan usein Tolkienin inspiroimissa teoksissa sekä black metal -genressä ja muissa äärimusiikin muodoissa. On kuitenkin tärkeää huomata, että Burzumin yhteys Vikernesin rikolliseen menneisyyteen tarkoittaa, että se on edelleen kiistanalainen nimi monille ihmisille.

UKK

Mikä on black metal?

Black metal on hevimetallimusiikin alalaji, joka syntyi 1980-luvun alussa Euroopassa, erityisesti Norjassa ja Ruotsissa. Se tunnetaan aggressiivisesta soundistaan, nopeatempoisista rytmeistään ja tummista teemoista, jotka usein sukeltavat saatanallisiin tai pakanallisiin ideologioihin. Black metal on liitetty kiistanalaisiin tekoihin, kuten kirkonpoltoihin ja murhiin, jotka ovat tahrauttaneet sen mainetta.

Kuka on Varg Vikernes?

Varg Vikernes on norjalainen muusikko ja kirjailija, joka tunnetaan parhaiten Burzumin perustajana. Hän syntyi vuonna 1973 Bergenissä, Norjassa, ja hän tuli mukaan black metal -skeneen 1980-luvun lopulla. Vuonna 1994 hänet pidätettiin Burzum-bänditoverinsa Øystein Aarsethin, joka tunnetaan myös nimellä Euronymous, murhasta ja useiden kirkkojen polttamisesta. Hänet tuomittiin 21 vuodeksi vankeuteen, mutta hänet vapautettiin ehdonalaiseen vuonna 2009.

Onko Burzum edelleen aktiivinen?

Kyllä, Burzum on edelleen aktiivinen. Varg Vikernes jatkaa musiikin julkaisemista Burzum-nimellä, vaikka hän onkin siirtänyt yhtyeen tyylin pois black metalista ambientiin ja neofolk-musiikkiin. Bändin viimeisin julkaisu oli vuonna 2019 albumilla Thulêan Mysteries.

Miksi Burzum on kiistanalainen?

Burzum on kiistanalainen Varg Vikernesin rikoshistorian ja kansallismielisten ja rasististen uskomusten edistämisen vuoksi. Bändin yhteydet kirkkojen polttamiseen, murhiin ja uusnatsi-ideologioihin ovat johtaneet siihen, että se on kielletty useissa maissa, ja monet henkilöt ja organisaatiot ovat tuominneet sen.

Onko hyvä kuunnella Burzumia?

Jokainen päättää itse, haluaako hän kuunnella Burzumia vai ei. On kuitenkin tärkeää olla tietoinen yhtyeen historiasta ja yhdistyksistä ennen päätöksen tekemistä. Jotkut ihmiset saattavat pitää loukkaavana tai sopimattomana tukea taiteilijaa, jolla on näin kiistanalainen tausta.