Mitä tarkoittaa introvertti

Jos luet tätä artikkelia, olet todennäköisesti törmännyt termiin ”introvertti” ja haluat tietää lisää siitä, mitä se tarkoittaa. Introversio on persoonallisuuden piirre, joka usein ymmärretään väärin, mutta se voi olla arvokas osa sitä, kuka olet. Tässä artikkelissa tutkimme, mitä introvertti on, sen ominaisuuksia ja joitain usein kysyttyjä kysymyksiä introverteista.

Mitä introversio on?

Termin ”introvertti” esitteli ensimmäisenä sveitsiläinen psykiatri Carl Jung 1900-luvun alussa. Se viittaa yksilöön, joka on keskittynyt enemmän sisäiseen maailmaansa kuin ulkoiseen maailmaan. Introvertteja pidetään usein hiljaisina, ujoina ja pidättyneinä, mutta nämä eivät välttämättä ole kaikkien introverttien määritteleviä ominaisuuksia. Introvertit voivat kokea sosiaalista väsymystä nopeammin kuin ekstrovertit, koska he haluavat yksinäisyyttä. Introversio ei välttämättä tarkoita epäsosiaalista olemista tai muiden seurasta nauttimista; se tarkoittaa vain sitä, että introvertit saattavat kokea nämä toiminnot tyhjentäväksi. Introverteillä ei välttämättä ole ongelmia sosiaalisten tilanteiden kanssa, mutta he saattavat mieluummin osallistua erilaisiin sosiaalisiin vuorovaikutuksiin kuin ekstrovertit.

Introverttien ominaisuudet

Tässä on joitain tyypillisiä introverttien ominaisuuksia:

  • Vietä aikaa mieluummin yksin tai pienten ystävien kanssa
  • Voi olla hiljainen tai pidättyväinen sosiaalisissa tilanteissa
  • Saattaa mieluummin kommunikoida kirjallisesti puhumisen sijaan
  • On tapana ajatella asioita ennen kuin toimit
  • Voi olla erittäin tarkkaavainen ja tarkkaavainen yksityiskohtiin
  • Sinulla saattaa olla vähän läheisiä ystäviä, mutta ole heille erittäin uskollinen

Usein kysyttyä introverteista

K: Ovatko introvertit ujoja?

V: Kaikki introvertit eivät ole ujoja, mutta he voivat olla sosiaalisissa tilanteissa pidättyväisempiä kuin ekstrovertit.

K: Onko introvertti huono asia?

V: Ei todellakaan! Introversio on kelvollinen persoonallisuuden piirre, jolla on omat ainutlaatuiset vahvuutensa ja etunsa.

K: Eivätkö introvertit pidä ihmisistä?

V: Introvertit voivat viettää aikaa muiden kanssa, mutta he saattavat mieluummin viettää aikaa pienemmissä ryhmissä tai hiljaisemmissa ympäristöissä.

K: Voiko introvertista tulla ekstrovertti?

V: Vaikka sisäänpäinkääntyminen ja ekstroverttius ovat persoonallisuuden piirteitä, joiden uskotaan olevan suhteellisen vakaita ajan myötä, on mahdollista viihtyä sosiaalisissa tilanteissa ja kehittää enemmän sosiaalisia taitoja.

K: Mitkä urat ovat hyviä introverteille?

V: Introvertit voivat menestyä urallaan, joka mahdollistaa itsenäisen ajattelun, yksinäisyyden ja luovan ilmaisun. Joitakin esimerkkejä ovat kirjoittaminen, tutkimus, graafinen suunnittelu tai neuvonta.

Johtopäätös

Introversio on persoonallisuuden piirre, joka usein ymmärretään väärin, mutta se on pätevä ja arvokas puoli siitä, keitä olemme. Introvertti oleminen ei tarkoita, että olet millään tavalla puutteellinen, ja on tärkeää ymmärtää ja hyväksyä ainutlaatuiset piirteemme. Itsetietoisuuden avulla introvertit voivat oppia menestymään maailmassa, joka usein arvostaa ekstroverttiä.