Mitä tarkoittaa 666

Kautta historian numero 666 on liitetty paholaiseen tai Antikristukseen. Raamatun Ilmestyskirjassa numero mainitaan suhteessa henkilöön tai järjestelmään, joka vastustaa Jumalaa ja edustaa pahaa. 666:n raamatullisen merkityksen ymmärtäminen vaatii jonkin verran taustatietoa Ilmestyskirjasta ja sen kontekstista.

Raamatun konteksti 666

Ilmestyskirja on Raamatun viimeinen kirja. Se on erittäin symbolinen ja profeetallinen kirja, joka käyttää eläviä kuvia ja metaforia viestinsä välittämiseen. Sen kirjoitti Johannes, Jeesuksen opetuslapsi, ollessaan maanpaossa Patmoksen saarella noin vuonna 90 jKr. Kirja on osoitettu seitsemälle Aasian seurakunnalle rohkaisu-, oikaisu- ja varoitusviestejä.

Numero 666 mainitaan Ilmestyskirjassa 13:18, jossa lukee: ”Tämä vaatii viisautta. Laskekoon henkilö, jolla on ymmärrystä, pedon luku, sillä se on ihmisen luku. Se luku on 666.” ”Peto”, johon tässä kohdassa viitataan, on symboli maailmanvallasta tai järjestelmästä, joka vastustaa Jumalaa ja vainoaa hänen kansaansa.

666:n symboliikka

Numero 666 symboloi epätäydellisyyttä, epätäydellisyyttä ja pahuutta. Raamatun numerologiassa numeroilla on usein symbolinen merkitys. Esimerkiksi numero 7 on täydellisyyden ja täydellisyyden symboli, kun taas numero 6 jää alle täydellisyyden.

Ilmestyskirjassa numero 666 edustaa henkilöä tai järjestelmää, joka on epätäydellinen, epätäydellinen ja paha. Jotkut tutkijat uskovat, että numero on Rooman keisarin, kuten Neron tai Domitianuksen, nimen koodi. Toiset ehdottavat, että se edustaa tulevaa maailmanjohtajaa tai hallintojärjestelmää, joka vastustaa Jumalaa.

FAQ noin 666

Mitä se tarkoittaa, jos näen 666?

Numeron 666 näkeminen ei välttämättä tarkoita, että olet vaarassa tai että sinulle tapahtuu jotain pahaa. Se voi olla sattumaa tai sattumaa. Jos olet kuitenkin huolissasi, voit rukoilla ohjausta ja suojaa.

Onko 666 Ilmestyskirjassa mainittu ”pedon merkki”?

Pedon merkki mainitaan Ilmestyskirjassa 13:16-17, ja se on merkki, jonka ihmiset saavat oikeaan käteensä tai otsaansa ostaakseen ja myydäkseen. Merkki on symboli uskollisuudesta pedolle ja sen järjestelmälle. Vaikka jotkut ihmiset ovat yhdistäneet merkin numeroon 666, ei ole suoraa raamatullista näyttöä tämän näkemyksen tueksi.

Pitäisikö kristittyjen pelätä numeroa 666?

Kristityt eivät saa pelätä numeroa 666 tai muita numeroita tai symboleja. Jeesuksen seuraajina uskomme, että hän on voittanut maailman ja pimeyden voimat. Luotamme Jumalan suojelukseen ja johdatukseen vaikeinakin aikoina.

Kuinka hylkään pedon merkin?

Pedon merkin hylkääminen tarkoittaa kieltäytymistä palvomasta petoa tai sen kuvaa ja kieltäytymistä vastaanottamasta merkkiä oikeaan käteesi tai otsaasi. Tämä edellyttää vahvaa sitoutumista Jumalaan ja halukkuutta pysyä lujana uskossasi, jopa vainon tai vastustuksen edessä.

Mitä minun pitäisi tehdä, jos kohtaan ihmisen tai järjestelmän, joka edustaa petoa?

Jos kohtaat henkilön tai järjestelmän, joka vastustaa Jumalaa ja edustaa pahaa, sinun tulee rukoilla ohjausta ja erottelukykyä. Sinun tulee myös etsiä tukea ja rohkaisua muilta uskovilta ja olla valmis puolustamaan uskoasi ja arvojasi. Muista, että Jumala on kanssasi ja suojelee sinua vaikeinakin aikoina.