Mitä tarkoittaa yalla

Yalla on yleinen arabiankielinen ilmaus, jota käytetään eri tavoin rohkaisemaan, kiirehtimään tai käynnistämään toimintaa. Se on yksi yleisimmin käytetyistä ja monipuolisimmista arabiankielisistä sanoista, jota voidaan käyttää erilaisissa ympäristöissä. Olipa kyseessä ystävällinen kokoontuminen tai vakava yrityskokous, yallaa voidaan käyttää tahdin säätämiseen, ihmisten kannustamiseen toimiin tai muiden houkuttelemiseen saamaan asiat hoidettua.

Kuinka käyttää Yallaa?

Yallaa voidaan käyttää monissa tilanteissa ja yhteyksissä. Tässä on joitain yleisimmistä tavoista:

 1. Kehottaa jotakuta kiirehtimään:
 2. Jos myöhästyt tapaamisesta, voit rohkaista jotakuta kiirehtimään yallalla. Voit esimerkiksi sanoa: ”Yalla! Meidän on oltava paikalla 10 minuutin kuluttua.”

 3. Kannustaminen aloittamaan jotain:
 4. Yallaa voidaan käyttää myös rohkaisemaan jotakuta aloittamaan jotain, jota he ovat lykänneet. Voit esimerkiksi sanoa: ”Yalla, aloita opiskelu tenttiäsi varten.”

 5. Ryhmätoiminnan aloittaminen:
 6. Jos pelaat jalkapalloa ystäviesi kanssa, yallaa voidaan käyttää pelin käynnistämiseen. Voit esimerkiksi sanoa: ”Yalla, aloitetaan pelaaminen.”

 7. Kannustaa jotakuta jaksamaan:
 8. Yallaa voidaan käyttää myös rohkaisemaan jotakuta jaksamaan haasteista huolimatta. Voit esimerkiksi sanoa: ”Yalla, älä anna periksi. Sinä voit tehdä sen.”

UKK

Mitä muita muunnelmia yallasta on?

On monia tapoja käyttää yallaa, ja sen ääntäminen ja merkitys voi vaihdella arabimaailman eri alueilla. Tässä on joitain muita muunnelmia yallasta:

 • Yalla ba
 • Yalla nshoufak
 • Yalla maashi
 • Yalla hei!

Onko yalla käytössä vain arabimaailmassa?

Vaikka yalla on ensisijaisesti arabiankielinen sana, siitä on tullut suosittu ilmaisu monissa osissa maailmaa, erityisesti eri kieliä ja kulttuureja puhuvien ihmisten keskuudessa. Esimerkiksi Israelissa yallaa käytetään ensisijaisesti nuorten keskuudessa ja se on yleinen slängi. Muualla maailmassa, kuten Euroopassa ja Yhdysvalloissa, sitä käytetään usein sosiaalisissa ympäristöissä tai keinona rohkaista muita.

Käytetäänkö yallaa aina epävirallisissa olosuhteissa?

Vaikka yallaa käytetään ensisijaisesti epävirallisissa ympäristöissä, sitä voidaan käyttää myös tietyissä muodollisissa ympäristöissä, jos sitä käytetään asianmukaisella tavalla. Liiketoiminnassa sitä voidaan käyttää rohkaisemaan ihmisiä toimiin, mutta on tärkeää varmistaa, että puhujan sävy ja ele ovat asianmukaisia ​​ja kunnioittavia.

Mitä muita samankaltaisia ​​sanoja tai ilmaisuja on?

Arabiassa on monia samankaltaisia ​​sanoja ja ilmaisuja, kuten:

 • Hazihi sa’a
 • Ishtaaqtu ila taalibat al-intikhabat
 • Khallas

Vaikka niillä voi olla erilaisia ​​merkityksiä, niitä käytetään samankaltaisissa yhteyksissä ja samanlaisten tavoitteiden saavuttamiseen, kuten kannustamaan jotakuta toimintaan tai aloittamaan jotain uutta.