Mitä tarkoittaa QQ

Jos olet ylipäätään viettänyt aikaa kommunikointiin ihmisten kanssa Internetissä, olet ehkä törmännyt termiin ”QQ” ja miettinyt, mitä se tarkoittaa. QQ on itse asiassa suosittu chat-kuvake, jota on käytetty laajalti Kiinassa 2000-luvun alusta lähtien. Mutta mitä se tarkoittaa ja miksi siitä on tullut niin suosittu? Tässä on nopea yhteenveto kaikesta, mitä sinun tarvitsee tietää QQ:sta, mukaan lukien sen historia, merkitys ja käyttö.

QQ:n historia

QQ on chat-ikoni, joka sai ensimmäisen suosion Kiinassa vuonna 1999. Tuolloin se tunnettiin nimellä OICQ, joka merkitsi ”Open ICQ”. ICQ oli suosittu pikaviestintä, joka menestyi Internetin alkuaikoina, mutta lopulta korvattiin nykyaikaisemmilla chat-alustoilla, kuten MSN Messenger ja Skype. QQ puolestaan ​​jatkoi kehitystään ja kasvuaan, ja siitä tuli Kiinan suosituin pikaviestisovellus, jolla on yli 800 miljoonaa rekisteröityä tiliä.

Mitä QQ tarkoittaa?

Joten mitä QQ oikeastaan ​​tarkoittaa? Vastaus on yksinkertainen – ei oikeastaan ​​mitään. QQ on yksinkertaisesti silmäpari, jonka kasvoja pitkin valuu kyyneleitä. Sen on tarkoitus merkitä surua tai itkua, samalla tavalla kuin emoji toimii.

Kuinka käyttää QQ:ta

Kiinassa QQ:ta käytetään ensisijaisesti ystävien ja perheen väliseen viestintään. Sen avulla käyttäjät voivat lähettää pikaviestejä, ääni- ja videopuheluita ja jopa jakaa tiedostoja toistensa kanssa. QQ tarjoaa myös monia muita ominaisuuksia, kuten online-pelaamisen, blogin kirjoittamisen ja jopa shoppailun. Siitä on tullut niin kiinteä osa jokapäiväistä elämää Kiinassa, että monet ihmiset käyttävät sitä ensisijaisena viestintälähteenä.

UKK

Mitä eroa on QQ:n ja WeChatin välillä?

Vaikka sekä QQ että WeChat ovat kiinalaisen teknologiajätti Tencentin omistamia, ne on suunniteltu eri yleisöille. QQ:ta käytetään ensisijaisesti ystävien ja perheen kanssa viestimiseen, kun taas WeChatia markkinoidaan enemmän yrityksille ja ammattilaisille.

Onko QQ turvallista käyttää?

Kuten minkä tahansa verkkoalustan kanssa, QQ:n käyttöön liittyy riskejä. On tärkeää käyttää vahvoja salasanoja, pitää tilitietosi turvassa ja olla varovainen, kun napsautat linkkejä tai lataat tiedostoja. Kuitenkin niin kauan kuin noudatat asianmukaisia ​​varotoimia, QQ:ta pidetään yleensä turvallisena alustana käytettäväksi viestintään ja muihin toimintoihin.

Onko QQ saatavilla muissa maissa?

Vaikka QQ:ta käytetään pääasiassa Kiinassa, se on saatavilla myös muissa maissa. Sen suosio Kiinan ulkopuolella on kuitenkin rajallinen verrattuna muihin chat-sovelluksiin, kuten WhatsAppiin ja Telegramiin.