Mitä tarkoittaa noob tai n00b

Online-pelaamisesta on tullut suosittu vapaa-ajan harrastus ympäri maailmaa viimeisen vuosikymmenen aikana. Verkkopelimaailmalla on oma kielensä ja terminologiansa, jotka eivät ehkä ole tuttuja niille, jotka eivät ole innokkaita pelaajia. Yksi yleisimmin käytetyistä termeistä pelaajien keskuudessa on ”noob”, ”n00b” tai ”newbie”.

Tässä artikkelissa annamme kattavan käsityksen siitä, mitä ”noob” tarkoittaa ja miten sitä käytetään online-pelimaailmassa.

Mikä on Noob?

”Noob” tai ”aloittelija” on joku, joka on uusi pelissä tai ei ole kovin taitava siinä. Se on termi, jota käytetään kuvaamaan pelaajaa, joka on kokematon ja tekee usein virheitä pelin aikana.

Verkkopelaamisessa termiä ”noob” käytetään usein halventavalla tavalla. Kokeneet pelaajat käyttävät sitä loukatakseen tai vähätelläkseen uusia pelaajia, joilla ei ehkä ole taitoja kilpailla omalla tasollaan. Kaikki pelaajat eivät kuitenkaan käytä termiä negatiivisesti. Jotkut käyttävät sitä herttauksena tai osoittamaan tukea uudemmille pelaajille.

Kuinka Noobia käytetään pelaamisessa?

”Noobia” voidaan käyttää monilla tavoilla online-pelaamisessa. Tässä on muutamia esimerkkejä:

  • Pelaaja voi kutsua toista pelaajaa ”noobiksi” loukatakseen tai vähätelläkseen häntä. Esimerkiksi: ”Olet niin noob, et voi edes voittaa ensimmäistä tasoa.”
  • Pelaajat voivat käyttää termiä viitatakseen itseensä, jos he ovat uusia pelissä. Esimerkiksi: ”Anteeksi, olen vähän tyhmä tässä pelissä.”
  • ”Noobia” voidaan käyttää positiivisella tavalla osoittamaan tukea uudemmille pelaajille. Esimerkiksi: ”Älä huoli, olimme kaikki tyhmiä kerran.”
  • Termiä voidaan käyttää myös kuvaamaan pelaajaa, joka käyttää pelissä vain perusvarusteita tai -strategioita, vaikka olisi pelannut jonkin aikaa. Esimerkiksi ”Hän on pelannut kuukausia, mutta hän on edelleen noob, koska hän kieltäytyy kokeilemasta uusia laitteita.”

UKK

Mitä eroa on noobilla ja aloittelijalla?

Molempia termejä käytetään kuvaamaan joku, joka on uusi peli, mutta ”noob” käytetään usein halventava tavalla, kun taas ”aloittelija” ei.

Onko noobina oleminen huono asia?

Se riippuu siitä, miten sitä katsoo. Noob tai n00b tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että olet uusi pelin parissa tai sinulla ei ole kokemusta. Jotkut pelaajat käyttävät termiä kielteisellä tavalla loukatakseen tai vähätelläkseen uusia pelaajia, mutta kaikki pelaajat eivät käytä sitä tällä tavalla. On tärkeää muistaa, että jokaisen on aloitettava jostain.

Voitko olla noobi yhdessä pelissä ja et toisessa?

Ehdottomasti! Se, että olet kokenut yhdessä pelissä, ei tarkoita, että olisit yhtä taitava toisessa pelissä. On myös tärkeää muistaa, että erilaiset pelit vaativat erilaisia ​​taitoja ja strategioita.

Mitä muita yleisiä pelisalasanatermejä on?

Muita yleisesti käytettyjä pelisalasanatermejä ovat ”GG” (hyvä peli), ”PWNED” (omistuksessa), ”AFK” (poissa näppäimistöstä), ”OP” (ylivoimainen) ja ”troll” (pelaaja, joka tarkoituksella yrittää häiritä pelaamista).

Onko muita vinkkejä pelisargonin ymmärtämiseen?

Yksi hyvä tapa oppia pelislangia on uppoutua peliyhteisöön. Liity online-foorumeille tai peliyhteisöihin ollaksesi vuorovaikutuksessa muiden pelaajien kanssa ja oppiaksesi heiltä. Voit myös tehdä nopean online-haun yleisimmistä pelitermeistä tutustuaksesi kieleen.