Mitä tarkoittaa Nike

Kun kuulemme sanan ”Nike”, ajattelemme usein tunnettua urheilubrändiä, joka suunnittelee ja myy urheilukenkiä, vaatteita ja muita asusteita. Tiesitkö kuitenkin, että Nike oli myös kreikkalaisen jumalattaren nimi?

Kreikkalaisessa mytologiassa Nike oli voiton jumalatar. Hänet kuvattiin tyypillisesti kauniina ja vahvana naisena, jolla oli siivet, joka lensi taistelukentillä ja auttoi taistelujen voittajia. Hänen nimensä tarkoittaa ”voittoa” kreikaksi.

Nike-brändi nimettiin tämän jumalattaren mukaan keinona välittää voimaa, ketteryyttä ja voittoa urheilijoille ympäri maailmaa.

Nike-brändin historia

Niken perustivat vuonna 1964 Phil Knight ja Bill Bowerman. Aluksi he myivät kenkiä nimellä ”Blue Ribbon Sports”, minkä jälkeen ne muuttivat sen Nike-nimeksi vuonna 1971.

Yrityksen ikonisen ”swoosh”-logon loi Carolyn Davidson, graafisen suunnittelun opiskelija Portland State Universitystä vuonna 1971. Myöhemmin hän sai työstään korvauksen osakeoptioilla, jotka osoittautuivat miljoonien dollarien arvoisiksi.

Niken vaikutus urheilumaailmaan

Nikestä on vuosien saatossa tullut yksi urheilumaailman tunnetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista brändeistä. Heidän innovatiiviset suunnittelunsa ja markkinointistrategiansa ovat auttaneet heitä hallitsemaan markkinoita ja ansaitsemaan miljardeja dollareita tuloja joka vuosi.

Nike on myös sponsoroinut joitain maailman menestyneimmistä ja tunnetuimmista urheilijoista, mukaan lukien Michael Jordan, Serena Williams ja Tiger Woods. Kumppanuuksiensa ansiosta näiden urheilijoiden kanssa Nike on pystynyt vakiinnuttamaan asemansa alan johtajana ja luomaan vahvan brändi-identiteetin.

UKK

Mitä Niken logo tarkoittaa?

Niken ”swoosh”-logo on suunniteltu edustamaan liikettä ja nopeutta, ja kaarevat linjat viittaavat liikettä ja energiaa. Siitä on tullut yksi maailman tunnistetuimmista logoista.

Mikä on Niken tehtävä?

Niken missiona on ”tuoda inspiraatiota ja innovaatiota jokaiselle urheilijalle maailmassa”. Yritys määrittelee urheilijan kenen tahansa, jolla on vartalo, ja pyrkii luomaan tuotteita, jotka auttavat ihmisiä saavuttamaan täyden potentiaalinsa.

Mitkä ovat Niken suosituimpia tuotteita?

Niken suosituimpia tuotteita ovat Air Jordan -lenkkarit, Nike Air Max -kengät ja Nike Dri-FIT -urheiluvaatteet. He myyvät myös laajan valikoiman muita urheiluvaatteita ja asusteita kaikentasoisille urheilijoille.

Mistä löydän Niken tuotteita?

Niken tuotteita voi ostaa verkosta heidän verkkosivuillaan sekä muilta jälleenmyyjiltä, ​​kuten Foot Lockerilta ja Dick’s Sporting Goodsilta. Heillä on myös omia vähittäiskauppoja ympäri maailmaa.