Mitä tarkoittaa NBD

Sosiaalisen median ja tekstiviestien maailmassa lyhenteitä käytetään yleisesti pikakuvakkeena viestin välittämiseen nopeasti ja tehokkaasti. Yksi viime aikoina suosituimmista lyhenteistä on ”NBD”. Jos olet nähnyt tämän lyhenteen leijuvan ympäriinsä ja olet utelias tietämään, mitä se tarkoittaa, olet tullut oikeaan paikkaan.

Mitä NBD tarkoittaa?

NBD tarkoittaa ”No Big Deal”. Tätä lyhennettä käytetään usein vähättelemään tilannetta ja välittämään viestiä, että kaikki, mistä keskustellaan, on triviaalia ja merkityksetöntä.

Miten NBD:tä käytetään?

NBD:tä voidaan käyttää monissa tilanteissa, joissa puhuja haluaa vähätellä jonkin asian tärkeyttä. Esimerkiksi:

  • ”Olen juuri läpäissyt loppukokeet. NBD.”
  • ”Olen huomenna televisiossa. NBD.”
  • ”Voitin juuri lotossa. NBD.”

Kuten näistä esimerkeistä näet, NBD:tä käytetään usein viestimään siitä, että puhuja haluaa välttää tekemästä suurta numeroa jostakin.

UKK

K: Käytetäänkö NBD:tä vain tekstiviesteissä ja sosiaalisessa mediassa?

V: Ei, NBD:tä voidaan käyttää useissa tilanteissa. Sitä käytetään yleisesti myös verbaalisissa keskusteluissa.

K: Käytetäänkö NBD:tä aina vähättelemään jotain?

V: Kyllä, NBD:tä käytetään melkein aina vähättelemään jotain ja välittämään viestiä, että keskusteltavasta ei ole iso juttu.

K: Onko NBD uusi lyhenne?

V: Ei, NBD on ollut olemassa jonkin aikaa. Siitä on kuitenkin tullut suositumpi viime vuosina, koska sitä käytetään usein sosiaalisen median alustoilla.

K: Onko olemassa muita lyhenteitä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin NBD?

V: Kyllä, on olemassa muutamia muita lyhenteitä, jotka ovat merkitykseltään samanlaisia ​​kuin NBD. Tässä on muutamia esimerkkejä:

  • IDK – ”En tiedä”
  • LOL – ”nauraa ääneen”
  • OMG – ”Oh my God”

Näitä lyhenteitä käytetään kaikkia oikoteitä viestin välittämiseen nopeasti ja tehokkaasti, aivan kuten NBD.

Johtopäätös

Nyt kun tiedät NBD:n merkityksen, voit alkaa käyttää sitä vähättelemään tilanteita ja kertomaan ihmisille, että keskusteltavasta ei ole iso juttu. Olitpa sitten lähettämässä viestiä ystävälle tai keskustelemassa henkilökohtaisesti, NBD on hyödyllinen lyhenne viestintäarsenaalissasi.