Mitä tarkoittaa Hic Jacet / Iacet

”Hic Jacet” ja ”Iacet” ovat latinalaisia ​​kirjoituksia, joihin olet ehkä törmännyt käydessäsi hautausmaalla tai haudalla. Nämä kaksi lausetta ovat vastaavia, ja ne voidaan kääntää tarkoittamaan ”Tässä valehtelee” tai ”Täällä on haudattu”.

Latinalaista ilmausta ”Hic Jacet” käytettiin menneisyydessä määrittämään lopullinen lepopaikka. Nykyään se on hautakivestä löydetty kirjoitus, joka tunnistaa vainajan sijainnin. Se on yksinkertainen tapa tunnistaa hauta sitä etsiville.

”Hic Jacetin” yksinkertaisuus on tehnyt siitä yleisen nykypäivänä. Se lisätään yleensä henkilön hautakiven tai hautatontin tunnisteeseen. Tämä kirjoitus on ensimmäinen perustieto, jonka ihmiset saavat etsiessään tiettyä hautaa.

Hic Jacetin / Iacetin alkuperä ja historia

”Hic Jacet” -sanan käyttö oli yleistä Rooman valtakunnan aikana. Tänä aikana asukkaat käyttivät hautakivissä yksinkertaisia ​​kirjoituksia. Joissakin tapauksissa ne olivat lyhyitä ja yksinkertaisia, kuten ”Tässä valehtelee” tai ”Tässä lepää”. Tämän käytännön suosio kasvoi myöhemmin, koska ihmiset halusivat jättää jonkinlaisen henkilöllisyyden läheisilleen.

Kun kristinuskosta tuli hallitseva uskonto, latinasta tuli kirkon virallinen kieli. Näistä latinalaisista kirjoituksista tuli suositumpia, koska niistä oli tullut osa Rooman kansalaisten keskuudessa puhuttua yhteistä kieltä. Lause yhdistettiin yleisesti tunnettuihin henkilöihin, kuten pyhimyksiin ja marttyyreihin eri katolisen kirkon uskontokunnista tai katolisen uskon hartaisiin uskoviin.

Hic Jacet / Iacet evoluutio

Kun latinaa yleistyi, ilmaantui myös modernisoituja versioita ”Hic Jacet”:stä. Yksi näistä uusista versioista on ”Iacet”, jota käytetään edelleen laajalti. ”Iacet” käytettiin uutena tunnistusmuotona hautapalstoille tai hautakiville. Se nähdään usein useimmilla nykyajan hautausmailla maailmanlaajuisesti.

Äskettäin tähän kirjoitukseen tehdyt muutokset sisältävät nyt yksityiskohtaisempaa tietoa vainajasta, kuten heidän nimensä, syntymäaikansa ja kuolinpäivänsä.

FAQ:sta Hic Jacet / Iacet

1. Mitä Hic Jacet tarkoittaa?

Hic Jacet on latinankielinen kirjoitus, joka tarkoittaa ”Tässä on haudattu” tai ”Täällä on haudattu”. Lause löytyy hautakivestä tai hautamerkistä hautausmaalla tunnistamaan vainajan sijainti.

2. Mitä eroa on Hic Jacetin ja Iacetin välillä?

Hic Jacet ja Iacet ovat vastaavia latinalaisia ​​kirjoituksia, jotka tarkoittavat ”Tässä makaa” tai ”Täällä on haudattu”. Hic Jacetin käyttö oli yleistä Rooman valtakunnan aikana, kun taas Iacet syntyi nykyaikana, jota käytetään edelleen laajalti.

3. Mitä varhaiset hautakivikirjoitukset sisälsivät?

Varhaiset hautakivikirjoitukset olivat yleensä lyhyitä ja yksinkertaisia; se voi olla vain ”Hic Jacet” tai ”Tässä lepää”. Latinan kielen yleistyessä keskiajalla, joissakin kirjoituksissa oli kuitenkin yksityiskohtaisempaa tietoa vainajasta.

4. Onko Hic Jacet yleisesti käytössä nykyään?

Joo! Hic Jacetia käytetään edelleen yleisesti. Se näkyy usein hautakivissä tai hautamerkeissä vainajan sijainnin tunnistamiseksi. Aikaisempaan verrattuna on kuitenkin syntynyt nykyaikaisempia versioita, kuten ”Iacet”, ja yksityiskohtaiset tiedot vainajasta kehystävät usein kirjoituksia.