Mitä tarkoittaa AM tai PM

12 tunnin kello on ajanmittauskäytäntö, jossa vuorokauden 24 tuntia on jaettu kahteen jaksoon: ensimmäiset kaksitoista tuntia, joka on merkitty AM ja toinen kaksitoista tuntia, merkitty PM. Tätä järjestelmää käytetään laajalti Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja muissa englanninkielisissä maissa. 12 tunnin kellon lukemisen ymmärtäminen ja mitä AM ja PM tarkoittavat on ratkaisevan tärkeää tehokkaan viestinnän ja ajanhallinnan kannalta.

Kuinka lukea 12 tunnin kello

Kun luet 12 tunnin kelloa, sinun on ensin ymmärrettävä, että numerot 1-12 edustavat jokaista vuorokauden tuntia. AM- ja PM-jaksot erottaa toisistaan ​​kirjaimet AM tai PM sijoitetaan numeron jälkeen. Kun kello on AM, kello näyttää kellonajan keskiyöstä (12.00) keskipäivään (11.59), kun taas PM edustaa aikaa keskipäivästä (12.00) keskiyöhön (23.59).

Esimerkiksi, jos kello näyttää 2:30 AM, se tarkoittaa, että aika on kaksi tuntia ja kolmekymmentä minuuttia puolenyön jälkeen. Jos kello on 14.30, se tarkoittaa, että aika on kaksi tuntia ja kolmekymmentä minuuttia puolenpäivän jälkeen.

Usein kysytyt kysymykset koskien AM ja PM

1. Mitä AM ja PM tarkoittavat?

AM tarkoittaa ante meridiemiä, joka latinaksi tarkoittaa ”ennen puoltapäivää”. PM tarkoittaa post meridiem, joka tarkoittaa ”päivän jälkeen”.

2. Onko kello 12 iltapäivällä vai keskiyöllä?

Kello 12 on keskipäivä, ei keskiyö. Keskiyö on klo 12.

3. Miksi käytämme 12 tunnin kelloa?

12 tunnin kelloa käytetään, koska se on intuitiivisempi ja helpompi ymmärtää kuin 24 tunnin kello. Sillä on myös historiallinen ja kulttuurinen merkitys, sillä sitä on käytetty vuosisatojen ajan edustamaan vuorokauden tunteja.

4. Käyttävätkö kaikki maat 12 tunnin kelloa?

Ei, kaikki maat eivät käytä 12 tunnin kelloa. Monet maat, erityisesti Euroopassa ja Aasiassa, käyttävät 24 tunnin kellojärjestelmää.

5. Kuinka voin muuntaa 12 tunnin ja 24 tunnin kellon välillä?

Jos haluat muuntaa 12 tunnin kellosta 24 tunnin kelloon, lisää numeroon 12, jos se on PM. Esimerkiksi kello 14:30 muutetaan kello 14:30:ksi. Jos haluat muuntaa 24 tunnin kellosta 12 tunnin kelloon, vähennä luvusta 12, jos se on suurempi kuin 12. Esimerkiksi 15:30 muutetaan kello 15:30:ksi.

Tämän oppaan avulla voit nyt helposti erottaa AM ja PM välillä ja lukea 12 tunnin kellon helposti. Oikean aikamuodon tunteminen voi auttaa sinua välttämään väärinkäsityksiä ja varmistamaan täsmällisyyden päivittäisessä elämässäsi.