Mikä tarkoittaa Airsquat

Airsquat on yhdistelmäsana, joka tulee sanoista ”ilma” ja ”kyykky”. Se on harjoitus, jossa kyykky tehdään hallitusti ilman painoja. Se on hämmästyttävä tapa vahvistaa jalkojasi, niveliäsi ja alavartaloasi. Se auttaa kehittämään tasapainoasi, joustavuuttasi ja vakauttasi pitäen samalla sydämesi tiukkana.

Suorittaaksesi ilmakyykkyn sinun on seisottava jalat hartioiden leveydellä toisistaan ​​osoittaen eteenpäin ja nostettava sitten kätesi suoraan edestäsi. Sieltä alat istua taaksepäin ja laskea lantiota taivuttamalla polviasi ja nilkkojasi samanaikaisesti.

Pidä selkä suorana ja rintakehä ylhäällä laskeessasi itseäsi. Tavoitteena on saada lonkat polvien alapuolelle ja sitten puristaa pakaralihaksia ja reisilihaksia ajaaksesi takaisin lähtöasentoon. Tee 10–12 toistoa, lepää ja toista kahdesta kolmeen sarjaa.

Kuinka tehdä Airsquats oikein

Suorita ilmakyykky oikein seuraavasti:

  1. Seiso jalat lantion leveydellä toisistaan ​​ja suuntaa varpaat eteenpäin.
  2. Ojenna kätesi suoraan edessäsi. Tämä auttaa säilyttämään tasapainon.
  3. Laske vartalo alas samalla, kun työnnät lantiota taaksepäin. Pidä selkä suorana ja katseesi eteenpäin. Mene niin alas kuin voit mennä pyörittämättä selkääsi.
  4. Varmista, että polvisi ovat linjassa jalkojesi kanssa, kun laskeudut alas. Älä anna niiden painua sisään tai ulospäin.
  5. Työnnä itsesi takaisin ylös jaloillasi ja pidä pakaralihaksesi ja vatsalihaksesi kireällä.
  6. Toista harjoitus 10-12 kertaa tai tarpeen mukaan.

Usein kysyttyä Airsquat-harjoittelusta

1. Voinko tehdä ilmakyykkyä, jos minulla on polvivamma?

Jos sinulla on polvivamma, on parasta neuvotella lääkärisi kanssa ennen tämän harjoituksen suorittamista. He voivat neuvoa sinua sinulle turvallisissa intensiteetissä ja toistoissa.

2. Mihin lihaksiin airsquat kohdistuu?

Airsquat-harjoitus kohdistuu nelipäisiin, pakaralihaksiin, reisilihaksiin, alaselkään ja ydinlihaksiin. Se on hämmästyttävä tapa vahvistaa ja kiinteyttää alavartalon lihaksia.

3. Kuinka monta sarjaa ja toistoa minun pitäisi tehdä?

Sinun tulisi aloittaa kahdella tai kolmella sarjalla, 10-12 toistoa. Voit kuitenkin lisätä sarjojen ja toistojen määrää edistyessäsi ja vahvistuessasi.

4. Onko airsquatissa oltava ohjaaja?

Vaikka voit tehdä ilmakyykkyjä kotona, ohjaaja korjaa muotoasi voi auttaa sinua välttämään vammoja. Ohjaaja voi myös tarjota sinulle vaihtoehtoja, jos sinulla on vamma tai liikkuvuus on puutteellista tietyillä alueilla.

5. Voinko lisätä painoja ilmakyykkyyn?

Airsquat on mahtava harjoitus voiman kasvattamiseen pelkällä kehonpainolla. Voit kuitenkin lisätä painoja haastaaksesi itsesi ja lisäämällä harjoituksen vaikeutta. Voit pitää kahvakuulaa tai käsipainoa edessäsi, kun suoritat airsquattia.

6. Voinko tehdä airsquattia joka päivä?

Voit tehdä airsquatia joka päivä oikealla muodolla ja tekniikalla. On kuitenkin parasta levätä päivä tai kaksi ennen tämän harjoituksen suorittamista uudelleen. Tämä auttaa lihaksia palautumaan ja ehkäisee vammoja.

7. Sopiiko airsquat kaikille kuntotasoille?

Kyllä, airsquat on erinomainen harjoitus kaikille kuntotasoille, koska sitä voidaan säätää toistojen ja sarjojen lukumäärän sekä vaikeustason suhteen kuntotasosi mukaan.

Nyt kun tiedät airsquatin oikean suorittamisen perusteet, sisällytä se seuraavaan harjoitusrutiiniin kasvattaaksesi voimaa, parantaaksesi tasapainoa ja kiinteyttääksesi alavartaloasi.