Mitä tarkoittaa TBH

TBH on lyhenne sanoista ”To Be Honest”. Sitä käytetään korostamaan, että seuraava lausunto on vilpitön ilmaus kirjoittajan todellisista tunteista tai mielipiteestä. TBH:sta on tullut suosittu sosiaalisen median maailmassa, ja sitä käytetään usein ihmisten välisissä satunnaisissa keskusteluissa eri alustoilla, kuten Instagramissa, Twitterissä ja Snapchatissa. Tässä on opas TBH:n oikeaan käyttöön.

Kuinka käyttää TBH:ta oikein

1. TBH sijoitetaan yleensä lauseen alkuun korostamaan, että seuraava lausunto on rehellinen ja vilpitön. Esimerkiksi ”TBH, mielestäni olet upea laulaja.” 2. TBH:ta voidaan käyttää myös virkkeen aloittamiseen, kun ilmaiset itsesi rehellisesti, olipa se sitten positiivinen tai negatiivinen. Esimerkiksi ”TBH, en pidä uudesta hiustyylistäsi.” 3. Voit myös käyttää TBH:ta lauseen lopussa jakaaksesi tylyn mielipiteen, mutta varo loukkaamasta ketään. Esimerkki on: ”Pidän huumorintajustasi, TBH.” 4. Muista käyttää TBH:ta vain silloin, kun aiot olla rehellinen, tai muuten se menettää tarkoitetun merkityksensä. 5. Vältä käyttämästä TBH:ta liian kriittiseen tai loukkaaviin kommentteihin. Käytä sen sijaan rakentavasti tarjotaksesi aitoja kohteliaisuuksia tai rakentavaa kritiikkiä.

Usein kysyttyä TBH:sta

1. Onko TBH vain sosiaalisen median trendi?

Aluksi TBH saavutti suosiota sosiaalisen median käyttäjien keskuudessa. Se on kuitenkin sittemmin otettu käyttöön valtavirran viestinnässä ja sitä käytetään päivittäisessä keskustelussa offline-tilassa.

2. Voidaanko TBH:ta käyttää sarkastisesti?

Kyllä, TBH:ta voidaan käyttää sarkastisesti ilmaisemaan päinvastaista kuin kirjoittaja tai puhuja tarkoittaa.

3. Pitääkö minun käyttää TBH:ta jokaisessa keskustelussa?

Ei, TBH ei ole pakollinen lause. Sinun tulisi käyttää sitä vain, jos haluat korostaa rehellistä mielipidettä.

4. Onko TBH käytössä yksinomaan englannin kielellä?

TBH:ta käytetään enimmäkseen englanninkielisissä maissa. Se on kuitenkin vähitellen löytämässä tiensä muiden maiden kieliin nykyaikaisena ilmaisuna. Yhteenvetona voidaan todeta, että TBH:sta on tullut osa modernia viestintää ja se on synonyymi aitoudelle ja rehellisyydelle. Noudattamalla yllä olevia vinkkejä voit käyttää TBH:ta oikein ja tehdä mielipiteistäsi vilpittömämpiä ja vaikuttavampia.