Mitä tarkoittaa Pro Rata ja Rate

Mitä tulee rahoitukseen ja työllisyyteen, termit ”pro rata” ja ”korko” voivat usein olla hämmentäviä. Näiden ehtojen ymmärtäminen on elintärkeää sen varmistamiseksi, että liiketoimet suoritetaan lain mukaisesti ja että sinulta ei huijata rahaa. Tässä on lähempi katsaus jokaiseen termiin ja sen merkitykseen.

Suhteessa

Termi ”pro rata” viittaa käytäntöön jakaa jotain suhteellisesti. Pohjimmiltaan, jos jokin on suhteellista, se tarkoittaa, että kaikki maksut tai edut ovat suhteellisia ja määräytyvät henkilön osallistuman ajan tai toiminnan mukaan. Esimerkiksi jos työntekijä työskentelee puolet kokoaikaisen työntekijän työtunnista, hänen palkkansa olisi suhteutettu työtunteihinsa.

Rate

Rahoituksessa korko tarkoittaa tavaran tai palvelun yksikköä kohti laskutettua tai maksettua summaa. Sitä käytetään ilmoittamaan jonkin kustannukset tai arvo, kuten lainan korko tai työntekijöille maksettava tuntihinta. Korko voidaan ilmaista joko prosentteina tai kiinteänä arvona, mutta se määräytyy aina mitattavan tavaran tai palvelun kokonaismäärän perusteella.

UKK

Mikä on yleinen suhteellinen laskenta?

Suosittu pro rata -laskennan käyttötapa on työntekijöiden pro rata -bonuksen laskeminen. Tällöin kokopäivätyöntekijä saa bonuksen, mutta osa-aikatyöntekijä saa myös työtuntimäärään verrannollisen bonuksen. Esimerkiksi, jos kokopäiväinen työntekijä saa 2 000 dollarin bonuksen, mutta osa-aikainen työntekijä työskentelee puolet työtunnista, hän saa 1 000 dollarin bonuksen.

Miten korko eroaa suhteesta?

Suhde vertaa kahta eri arvoa toisiinsa, kuten omenoiden ja appelsiinien suhdetta kulhossa. Korko sitä vastoin on arvojen vertailu, joka perustuu vakioyksikköön, kuten tuntihintaan tai prosenttiosuuteen.

Mikä on yleinen hintalaskelman käyttö?

Korkoja käytetään yleisesti lainojen, kuten asuntolainan tai autolainan, koron määrittämiseen. Korko ilmaistaan ​​prosentteina lainan kokonaismäärästä, ja sen perusteella lasketaan koron määrä, joka lainanottajan on maksettava laina-ajalta.

Johtopäätös

Pro rata- ja korkolaskelmien välisten erojen ymmärtäminen on välttämätöntä nykypäivän finanssimaailmassa. Oletpa sitten työnantaja, joka yrittää laskea pro rata bonusta osa-aikaisille työntekijöille tai lainanottaja, joka määrittää lainan koron, näiden käsitteiden vankka käsitys varmistaa, että lasket maksut oikein ja saat parhaan mahdollisen tarjouksen.