Mitä tarkoittaa Fidei Defensor (Fid Def tai FD)

Fidei Defensor, lyhennetty Fid Def tai FD, on latinalainen termi, joka käännetään englanniksi uskon puolustajaksi. Se liittyy Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsijaan, ja sitä käytetään kaikissa brittiläisissä kolikoissa ja seteleissä.

Nimitys otettiin alun perin käyttöön vuonna 1521, kun paavi Leo X myönsi sen Englannin kuninkaalle Henrik VIII:lle tunnustuksena hänen puolustamisestaan ​​katolista kirkkoa Martin Lutheria ja protestanttista uskonpuhdistusta vastaan.

Kun Henrik VIII erosi katolisesta kirkosta perustaakseen Englannin kirkon, hallitsija säilytti arvonimen edelleen symbolisena viittauksena kirkon puolustamiseen. Nykyään arvonimi liitetään Englannin kirkkoon ja hallitsijaa pidetään kirkon korkeimpana kuvernöörinä.

UKK

1. Kenellä on tällä hetkellä Fidei Defensorin arvonimi?

Tämän tittelin nykyinen haltija on kuningatar Elizabeth II.

2. Onko Fidei Defensor laillinen nimike?

Kyllä, se on laillinen nimike, joka on tunnustettu laissa Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

3. Mitä merkitystä Fidei Defensorin käyttämisellä kolikoissa ja seteleissä on?

Fidei Defensorin käyttäminen kolikoissa ja seteleissä on symbolinen viittaus monarkian yhteyteen Englannin kirkon kanssa ja niiden rooliin uskon puolustajana.

4. Onko arvonimi koskaan peruutettu tai poistettu hallitsijalta?

Kyllä, titteli peruutettiin hetkeksi kuningas Jaakob II:lta vuonna 1688, kun hän kääntyi katolilaisuuteen ja hänen tyttärensä Mary ja hänen miehensä Vilhelm III korvasivat hänet. Titteli kuitenkin palautettiin monarkialle James II:n kuoleman jälkeen.

5. Onko Fidei Defensoria käytössä muissa maissa?

Ei, Fidei Defensor on ainutlaatuinen Yhdistyneelle kuningaskunnalle ja sen hallitsijalle.